2024. ápr. 30., kedd
Národný týždeň manželstva: prechádzka po Šamoríne pre páry

Národný týždeň manželstva: prechádzka po Šamoríne pre páry

2022.2.15. 10:58
NTM

Tento týždeň prebiehajú na Slovensku rôzne aktivity pod hlavičkou Národného týždňa manželstva (NTM). Organizátori NTM pripravili viacero online podujatí pre manželské páry. Okrem online podujatí je tento rok k dispozícii aj aktivita v prírode pre páry s použitím mobilnej aplikácie ušitej na mieru manželom. V Šamoríne sa môžete zúčastniť aj outdoorovej aktivity s využitím mobilnej aplikácie ušitej na mieru manželom. 

Aplikácia vás po celý čas naviguje, kam presne máte spolu ísť - dostanete k 7 geografickým bodom, na každom z nich sú pripravené zaujímavé otázky a inšpiratívne úlohy. Aktivita začína na námestí, vedie smerom do Pomlé a späť do centra. Záleží len na vás, kedy sa tejto aktivity zúčastníte, nik vás nebude sprevádzať. Ide o čas strávený vo dvojici, úlohy plnia manželia spoločne. 

Všetky pokyny sú uvedené priamo v aplikácii (https://www.ntm.sk/out-doorova-aktivita/). 

prechádzka

Jedným z užitočných manželských trojuholníkov je tzv. triangulárny model lásky, ktorý zahŕňa tri aspekty vzťahu: oddanosť, blízkosť a vášeň. Tento trojuholníkový model na základe výskumu spokojných manželských párov popísal psychológ Robert Sternberg. Podľa neho máme potenciál vybudovať spokojné manželstvo, keď urobíme záväzok, že s tým druhým zostaneme v dobrom i zlom, keď zažívame blízkosť a prepojenie a keď rozdúchavame vášeň a pestujeme atmosféru romantiky a túžby. Tieto aspekty lásky môžu byť prítomné vo vzťahu bez ohľadu na to, či sme v manželstve mesiac, rok alebo 20 rokov. Len ich potrebujeme živiť.

Copyright © 2024 Somorjai