2024. jún. 19., szerda
meszaros

„Nem hinném, hogy a diákok túlzottan lemaradnak a tananyaggal”

2020.6.11. 12:57
ujszo.com

Bár az alapiskolások számára újraindult az oktatás, a diákok hétköznapjai az iskolákban még nem tértek vissza a régi kerékvágásba. Az újranyitás nehézségeiről, működéséről Mészáros Pétert, a somorjai Corvin Mátyás Alapiskola igazgatóját kérdeztük.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A somorjai alapiskolában hány diákot érintett az újranyitás?

Az első öt évfolyamban 271 diákunk van. Közülük 186-an már előzetesen jelezték, hogy visszatérnének az iskolapadba, de ahogy telnek a napok, azt látjuk, hogy egyre növekszik az érdeklődés.

Hogyan zajlik egy tanítási nap? Mi az, amiben más a mostani rendszer?

Miután Somorja városának vezetése úgy döntött, hogy újranyitjuk az iskolát, nekem össze kellett állítanom egy úgynevezett működési tervet, mely higiéniai előírásokat és oktatással kapcsolatos irányelveket egyaránt tartalmaz. Ami ez előbbit illeti, több különféle feltételnek is eleget kellett tennünk. Ilyen például a kézfertőtlenítő bebiztosítása, amit a diákoknak nemcsak az épületbe lépéskor kell használniuk, hanem étkezés előtt is, és persze minden osztályban és illemhelyen találnak fertőtlenítő szappant, valamint kéztörlőt. Ezen kívül érintésmentes lázmérőt is be kellett szereznünk, az alkalmazottak számára pedig védőmaszkokat kellett biztosítanunk.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

 

Copyright © 2024 Somorjai