2024. ápr. 15., hétfő
Nagy változások lesznek a tesztelési stratégiában, a beoltottaknak ritkábban kell majd tesztre járni

Nagy változások lesznek a tesztelési stratégiában, a beoltottaknak ritkábban kell majd tesztre járni

2021.7.1. 08:55
ujszo.com

Az egészségügyi minisztérium jelentősen változtatott az ország tesztelési stratégiáján. Ennek eredményeként a beoltott személyeknek csak akkor lesz szükségük teszteredményre, ha a mintavételnek egészségügyi okai vannak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Szlovákiában a járványhelyzet ugyan kedvezően alakul, de még mindig vannak olyan esetek, amikor szükségünk lehet egy negatív teszteredményre. Ide sorolhatjuk az egészségügyi okokból történő mintavételt, vagyis ha koronavírusra utaló tüneteink vannak, ha közvetlen kapcsolatban voltunk egy fertőzöttel, illetve ha műtétre megyünk. Ezeket a teszteket az egészségbiztosítók megtérítik.
Ezen kívül akkor is fel kell mutatnunk egy negatív tesztet, ha valamilyen tömegrendezvényre, családi összejövetelre vagy esküvőre szeretnénk menni. Utóbbi intézkedések a Covid-automata értelmében vannak érvényben. Ha a járványhelyzet a mostaninál rosszabbra fordul, akkor további helyszíneken is kérhetnek tőlünk tesztet, például az éttermekben, az edzőtermekben, a múzeumokban és egyéb helyeken is. 

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai