2024. feb. 27., kedd
koppany_il

Nagy sikerű Kovács Koppány-koncert Somorján

2019.4.9. 16:31
felvidek.ma

Öreg színházi rókák szokták mondani, ha valami nagy siker, hogy még a csillárokon is lógtak az emberek. Nos, pontosan ez volt a helyzet Kovács Koppány koncertjén is a Somorjai Városi Művelődési Központ színháztermében, ahol Koppány saját szerzeményeivel, valamint ismert slágerekkel szórakoztatta a megjelenteket.

Az érdeklődésre jellemző, hogy mi aránylag korán, még február közepén tudomást szereztünk róla, hogy önálló estje lesz a művelődési központban, de az igény akkora volt, hogy már akkor is csak pótszékekre lehetett jegyeket kapni.

Bár ez most Koppány önálló koncertje volt, de azért egy szám erejéig nem hiányozhatott a zenekara, a Rómeó vérzik sem, csakúgy, mint a Háromkirályok formáció másik két tagja, Derzsi György és Vadkerti Imre sem. Hogy a jó barátot, Csordás Ákost ki ne felejtsem a felsorolásból. Zongorán kísért Bertók István zongoraművész, vokálozott Bertók Tóth Katalin.

koppány

Csordás Ákos, Bertók Tóth Katalin, Bertók István, Derzsi György, Vadkerti Imre, Kovács Koppány (Sztakó Zsolt felvétele)

Az egyes számokat Koppány történetekkel vezette fel, megosztva a közönséggel az alkotás folyamatát, életének egyes epizódjait, vagy azt, hogy miért játszik egy adott dal fontos szerepet az életében. Ezek a történetek tették aztán igazán bensőségessé ezt az estét, amit a lelkes közönség mindig vastapssal jutalmazott.

Az est folyamán többször is elhangzott, hogy Koppánynak az egyik álma teljesült azzal, hogy telt ház előtt léphetett fel Somorján. A magunk részéről, azt hiszem, nyugodtan megállapíthatom, hogy ha ilyeneket tud „álmodni”, akkor a somorjai közönség továbbra is vevő az álmaira.

 

Copyright © 2024 Somorjai