2024. júl. 20., szombat
Gólöröm

Nagy durranás Komáromban

2018.10.7. 09:21
Szilvássy József
Őry Tibor

Nem kis meglepetést okozva győzött az STK Fluminense Somorja csapata a szombatig még a II.labdarúgó liga élén tanyázó KFC Komárom ellen.

Negyed óráig nem történt szinte semmi sem a pályán, mert a vendégek fegyelmezetten védekeztek, amelynek eredményeként a hazai lila-fehérek képtelenek voltak akár csak valamirevaló gólhelyzetet teremteni. Ezután felbátorodtak a kivételesen zöld-fekete szerelésben játszó somorjaiak, akik főleg a Peu-Pato kettős révén veszélyeztettek. A 20.percben az utóbbi csatárunk lefutotta a komáromi védőket és elegáns mozdulattal emelt a hálóba -- 0:1. Az STK továbbra is uralta a mérkőzést, néhányszor pedig Rožník magabiztosan védett.

Szünet után Almaský futott el a jobbszélen, pontos beadását Peu értékesítette --0:2. A komáromiak több cserével igyekeztek javítani, ami részben sikerült is nekik. Fokozatosan mezőnyfölényt harcoltak ki a védekező taktikára átállt ellenfelükkel szemben. Az 58.percben Mikeš élesen belőtt szögletét Nurkovics fejelte a hálóba az elmélázó somorjai védők mellett -- 1:2. Még nagyobb sebességre kapcsoltak a violák, akik a 69.percben azonban korán örültek az egyenlítésnek. Ugyanis egy beívelést követően többen is meglökték a kapu előtt a labdát megfogni igyekvő Rožníkot, ezért a játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot. Ekkor az STK edzői fokozatosan három friss játékost küldtek a pályára. Ezzel megfékezték a további hazai rohamokat. Sőt: a 79 percben szöglet után Čunta perdített a kapuba, a meglepett Slávik kezei között -- 1:3. Innentől még görcsösebben igyekeztek a komáromiak legalább kozmetikázni az eredményen, de a lelkesen és okosan focizó somorjaiak ezeket a próbálkozásaikat is hatástalanították. A hármas sípszó után nagy volt az öröm az STK játékosai, szakvezetői és a szép számban megjelent szurkolói között.

A végig kemény, de sportszerű mérkőzés egyetlen árnyoldalát több hazai „drukker” ordibálásai jelentették, akik trágár szavakkal becsmérelték az egyébként jól bíráskodó játékvezetőt, valamint a somorjai játékosokat, amivel szégyent hoztak Jókai Mór szülővárosára.

Gólöröm

Somorjai gólöröm (Őry Tibor felvétele)

 

KFC Komárom – STK Fluminense Somorja  1:3 (0:1)

+Komáromi városi stadion, 923 néző

Játékvezető: Martin Ježík

Góllóvők: 58.Nurkovics – 20.Pato, 46. Peu, 79.Čunra

 

Sárga lapok:  Šurnovský, Antálek – Štrbák, Hruška, Peu

 

Az STK felállítása: Rožník – Marič-Bjekič, Jánošík, Štrbák, Čunta, Šmehyl, Knotek, Pato, Peu (76. Fuják), Hruška (60. Pančík), Almaský (69. Pončák).

 

Copyright © 2024 Somorjai