2024. ápr. 17., szerda
Most részben más lesz a tesztelés

Most részben más lesz a tesztelés

2020.11.6. 08:48
ujszo.com
ilustr.obrázok

 A Dunaszerdahelyi járásban a hétvégén megismétlik az országos tesztelést, szombaton és vasárnap reggel 8-tól este 8-ig várják a lakosokat.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Mivel a déli régióban egyedüliként a Dunaszerdahelyi járásban meghaladta a fertőzöttségi szint a kormány által meghatározott 0,7 százalékot, 0,96 százalék volt a pozitív lakosok aránya, a hétvégén újabb mintavételi kör készül a városokban és falvakban. Azokban a járásokban, ahol meg kell ismételni az országos szűrést, csak az új igazolvánnyal nyernek felmentést a kijárási korlátozás alól a lakosok. Tehát a Dunaszerdahelyi járásban a múlt hétvégén elvégzett teszt negatív eredménye a második kör után már nem jelent majd kivételt a szabályok alól. Annak, aki pozitív eredménnyel tíznapos karanténba került az első körben, most nem kell részt vennie a tesztelésen, mivel még tart az elzárás. Annak, aki az első körben negatív volt, de pozitívként kerül ki a második körből, tíz napra karanténba kell vonulnia.

Ha valaki a jövő héten a zöld zónából pirosba utazik, tehát például a szomszédos járásokból a Dunaszerdahelyi járásba érkezik, annak szüksége van az aktuális teszt eredményre, vagyis el kell mennie a második fordulóban teszteltetni. Például egy Dunaszerdahelyen dolgozó, vagy ott vásároló nádszegi lakosnak a szabad mozgáshoz szüksége lesz a második fordulóban megszerzett negatív eredményre, amit a hétvégén a dunaszerdahelyi járásbeli tesztelőhelyek valamelyikén szerezhet be.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai