2024. ápr. 16., kedd
posta

Mindenkinek kézbesítik a nyugdíjat

2020.11.10. 09:48
ujszo.com

Azok a nyugdíjasok sem maradnak nyugdíj nélkül, akik a kijárási tilalom miatt most épp nem tudnak eljutni a postára. Egy telefonhívással elintézhető, hogy a postás kihozza a nyugdíjukat.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Akik eddig a postán vették át a nyugdíjukat, azoknak azt ajánlják, hogy telefonon vegyék fel a kapcsolatot a postahivatalukkal, és igényeljék a kézbesítést - TASR-felvétel

Az Emberi Jogok Szlovák Nemzeti Központja (SNSĽP) jelezte, hogy nyugdíjasok tucatjai fordultak hozzá, arra hivatkozva, hogy a kijárási tilalom miatt nem tudnak hozzájutni a nyugdíjukhoz. A nyugdíjasok többségének ugyan a számlájára érkezik a nyugdíja, vagy a postás hozza ki, egy részük azonban ezért még mindig bejár a postahivatalba, személyesen véve át a neki járó összeget. A kormány javaslatára ugyanakkor a 65 éven felüliek tetemes része nem vett részt az elmúlt napokban tartott országos tesztelésen, így rájuk is érvényes a kijárási tilalom, miközben a postahivatalok nem szerepelnek a kivételek között. Ha ez utóbbiakat a negatív teszteredményről szóló igazolás nélkül keresnék fel, büntetésre számíthatnának. A postahivatalok ráadásul eleve megkövetelik az igazolást.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai