2024. máj. 20., hétfő
most dunaj2020

Mi legyen Pozsony új hídjának a neve? Mutatjuk az eddigi javaslatokat, vannak köztük nagyon meglepőek is!

2020.6.11. 07:39
ma7.sk

Andrej Doležal közlekedési miniszter közösségi oldalán kérte a nyilvánosság segítségét az új pozsonyi híd elnevezésével kapcsolatban. A javaslatok között ismét felmerült Chuck Norris neve is.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A hírek szerint jövőre elkészülhet Pozsony hatodik hídja, amely a D4-es autópálya nulladik körgyűrűjének része, és összekapcsolja a dunai hídrendszer két fontos részét.

Andrej Doležal közlekedési miniszter közösségi oldalán kérte a nyilvánosságot, segítsenek nevet választani az új hídnak. A javaslatokat hozzászólások formájában lehet elküldeni július 15-ig.

A legtöbb lájkot kapott elnevezések tízes listájából a közönség újból választhat, így kerül sor a győztes név kiválasztására.

Doležal ennek kapcsán ismertette, hogy személy szerint olyan elnevezést részesítene előnyben, amely vagy az adott területhez való tartozást fejezné ki, avagy valamely neves szlovák személyiségre utalna.

Ennek kapcsán a miniszter szerint helyénvaló lenne a Gerulata elnevezés, amely az Oroszvárhoz való kapcsolatra utalna. Szintén elképzelhetőnek tartja a Duna-híd (Dunajský most), Hosszú híd (Dlhý most), Alexander Dubček híd vagy Milan Rastislav Štefánik híd elnevezéseket is.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai