2024. júl. 25., csütörtök
Peu

Méretes zakót szabott a Poprád csapatunknak

2018.9.16. 18:21
Szilvássy József
Őry Tibor
Ősszel immár ötödször kapott ki az STK Fluminense Somorja (0:4) a II.labdarógó ligában. Ezúttal a Tátra aljai ellenfelük leckéztette meg eredményes játékból a felső-csallóközieket.

Kezdetben semmi sem utalt arra, hogy a márkőzés végére nagy buktába fut bele az STK, amely nagy iramot diktált. Az első fél órában alig engedte ki a saját térfelükről.a szervezetten és higgadtan védekező vendégeket. Több parádés hazai támadást tapssal jutalmazott a közönség. Ám a nyomasztó mezőnyfölényből egyetlen gól sem született. Pedig helyzet akadt, nem is kevés. A 18.percben a kiugró Pato lövése a bal alsó kapufát súrolva került az alapvonalon túlra. Kisvártatva John viharzott el a jobb szélen, pontatlan  beadását azonban a védők szögletre vágták ki a berobbanó Peu elől. Az első fél óra végén az ötös sarkán kivételesen fedezetlenül árválkodó Sabler nagy gólt akart lőni, de a kapu fölé durrantott.  Majd Pato közeli fejesét tornászta ki Malec. Ennyi eredménytelen kísérlettől vérszemet kaptak és lassanként kimerészkedtek  sündisznóállásukból a vendégek, akik aztán kihasználták a hazai védők immár szokásos szarvashibáit. A 35.percben Zošák lágy beadásának ívét Jánošík rosszul számolta ki. Ezért nem rudott fejjel felszabadítani, csupán a hátra  stukkolt, amivel becsapta a későn kimozduló Hajdúchot, aki felett igy átszállt a labda, amelyet Šesták köszönet nélkül  bólintott a hálóba-- 0:1. Röviddel ezután újabb  somorjai fejetlenség után az üresen hagyott Jančo mintegy tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot -- 0:2.

Szünet után a vendéglátók  megpróbálkoztak legalább a szépítéssel, de sem fizikai sem lelki erejük nem maradt legalább valamirevaló helyzet kidolgozására. Ráadásul gyors poprádi ellentámadás végén Čunta zavarában kézzel ért a labdához és a jogosan megítélt büntetőt  Šesták magabiztosan értékesítette -- 0:3. A kegyelemdöfést Maťaš vitte be a vendéglátóknak, aki látványosan kijátszott  vendég kontra végén tíz perccel a vége az üres kapuba gurított -- 0:4. Temetői hangulatban fejeződött be a találkozó, amelyet rövid időra a vendégek  örömujjongása tört meg. Marek Petruš l apunknak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy amit elvett tőlük Fortuna istenasszony az egy héttel korábbi, Komárom elleni hazai meccsükön, azt a Pomléban kamatostól visszaadta, hiszen mindössze egy tiszta gólhelyzetük akadt, mégis négy gólt lőttek. „Fegyelmezett védekezéssel és az ellenfelünk megingásait kihasználva nyertünk” -- közölte a poprádi vezetőedző. Somorjai kollégájaszerint jól kezdtek a védencei, de aztán kétszer is szinte tálcán kínálták fel a góllövés lehetőségét  ellenfelüknek. „Ilyen elképesztő bakik után  görcsösen igyekeztünk javítani, de már nem tudtunk talpra állni” -- jelentette ki Gustavo Leal.

Peu

Egykori sikereinek színhelyére visszatért Peu sem tündökölt a Poprád ellen.

(Őry Tibor felvétele)

 

STK Fluminense Somorja -- FK Poprád 0:4 (0:2)

Pomléi stadion. 345 néző

Góllövők: Šesták (32.és 55. -- a másodikat büntetőből). Jančo (38.), Maťaš (80).

Játékvezető: Glova

Sárga lapok: Németh, Štrba, Jánošík -- Pajer

Az STK felállítása: Hajdúch - John (66.Almaský), Jánošík, Štrba,  Čunta, Mezovský, Németh, Pato, Peu, Sabler (63.Šmehyl), Hruška (46.Euller)

 

 

Copyright © 2024 Somorjai