2024. jún. 19., szerda
Megszavazta a parlament az oltottsággal járó előnyöket, mutatjuk, ősztől mi várható!

Megszavazta a parlament az oltottsággal járó előnyöket, mutatjuk, ősztől mi várható!

2021.7.26. 08:23
ujszo.com

Tüntetésekkel, botrányokkal tarkított hétvégén van túl a parlament. A Sme rodina, ráérezve a közhangulatra, úgy tűnik sikeresen akadályozta meg, hogy a kormány, az előzetes koalíciós megállapodás értelmében, létrehozza annak törvényi kereteit, hogy csak védettségi igazolványokkal vagy negatív teszt birtokában lehessen üzletbe, moziba, színházba vagy étterembe menni, amennyiben ősszel nyakunkba szakadna a járvány újabb hulláma.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Nem lehet azt mondani, Szlovákia ne lenne demokrácia. Néhány száz tüntető utcára vonul, s a kormány rögtön megijed az állítólagos népharagtól. Alig néhány napja, hogy a határátkelőknél demonstráló, részben joggal dühös, felháborodott emberekből, részben pedig konteós járványtagadókból álló tömeg elérte, hogy módosítsák az egyébként tényleg elhamarkodott, az ingázókat nehéz helyzetbe hozó rendeletet. Látjuk, a messzi határátkelőktől Pozsonyig jutott az üzenet, így nincs abban semmi meglepő, hogy a hétvégén a parlament tövében kiabálókat is meghallották a honatyák. 
Zárójeles megjegyzés a tüntetések kapcsán: Azzal simán lehet szimpatizálni, ha valaki azért ment ki a demonstrációra, mert a kormány elhamarkodott, át nem gondolt intézkedései felbosszantották. Csakhogy a tömeg nagy része, legalábbis a helyszíni beszámolók alapján, szimpla vírustagadókból állt. A mögöttünk hagyott tél és tavasz után a vírustagadást képtelenség respektálni, az "oltás öl" skandálás pedig szimplán nevetséges. Hasonló volt a helyzet a határmenti tüntetéseken is: "A génterápia gyilkol" - típusú táblákat magasba emelő demonstrálók sokkal nagyobb szolgálatot tettek volna saját maguknak és a közösségüknek, ha tüntetés helyett biológiaórára mennek.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai