2024. ápr. 16., kedd
trieda_hu

Meghatározták a felvételik és az érettségi időpontját

2020.3.30. 06:48
ma7.sk

Branislav Gröhling oktatásügyi, tudományos, kutatási és sportminiszter március 26-án meghosszabbította az iskolai oktatás és oktatási intézmények működtetésének rendkívüli megszakítását, amely 2020. március 30-tól további értesítésig érvényes. Új határidőket határozott meg az óvodai felvételi kérvények beadását, alapiskolai beiratkozást, középiskolai felvételi kérvények beadását, középiskolai felvételi vizsgákat, szóbeli érettségi vizsgákat és záróvizsgákat és művészeti alapiskolákba való felvételi vizsgákat illetően. A határozat magyar nyelven is elkészült, reméljük gyakorlattá válik.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A  miniszter 2020. március 30-tól visszavonásig felfüggeszti az iskolai oktatást, azzal hogy a feltételekhez és a lehetőségekhez mérten az iskolaigazgatók elektronikus kommunikáció útján az iskola tanáraival biztosítják a tanulók önképzését.

A működés felfüggesztése nem vonatkozik a diagnosztikai központokra, a reedukációs központokra és az iskolaszanatóriumokra.

A 2019/2020-as tanév rendje – azaz a felvételik:

A 2020/2021-es tanévre az óvodai felvételi kérelmeket 2020. április 30. és 2020. május 31. között kell benyújtani.

- a beiratkozás a gyermekek személyes jelenléte nélkül zajlik, ajánlott az elektronikus kommunikáció

- egészségügyi igazolás nem szükséges; utólag kell mellékelni az egészségügyi igazolást, különben a gyermek csak az óvodai beszoktatás időszakára nyer felvételt,

- a különleges bánásmódot igénylő gyermek felvételekor nem szükséges az illetékes nevelési tanácsadó és prevenciós intézmény nyilatkozata – később kell pótolni.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai