2024. feb. 27., kedd
futbal_hu3

Megérdemelt somorjai győzelem

2020.3.9. 09:51
Szilvássy József
Őry Tibor

Izgalmas, helyenként színvonalas mérkőzésen az STK 1914 Somorja fontos három pontot szerzett az ambíciózus MFK Dubnica ellen a II.labdarúgó liga 18fordulójában (2:1).

A hazaiak vasárnap délelőtt ott akarták folytatni, ahol az őszi zárófordulóban abbahagyták, amikor a pomléi stadionban valósággal lefovcizták az éllovas besztercebányai katonákat (3:0). Ennek megfelelően a tavaszi bajnoki idénynyitón is igyekeztek támadni, ám a jó erőkből álló, különösen a középpályát egy ideig uraló vendégek egyhamar megálljt parancsoltak nekik. Ráadásul gyors, kombinatív támadásaikkal átvették a kezdeményezést. A 8.percben Janco közeli lövését Jedlička bravúrosan kaparta ki a bal alsó sarokból, kisvártatva azonban ő is tehetetlen volt Jakúbek közeli lövésével szemben --0:1. Nem sokkal később növelhették volna előnyüket a dubnicaiak, de a gólhelyzetbe került Pleva pbálkozását a hazaiak kapusa jó reflexszel ártalmatlanította. Ezután ébredezni kezdtek az új, elegáns fekete-szürke váltómezben szereplő vendéglátók is, akik a 20. percben az első gyors támadásuk végén egyenlítettek. Jančo viharzott el a baloldalon, éles beadását a berobbanó Sharani Zuberu helyezte a kapuba -- 1:1. Ekkortól megváltozott a játék képe, mert s saját térfelére szorult be az MFK csapata. A kiváló teljesjtményt nyújtó Nagy Péter löketét Digaňa tenyerelte ki szögletre, ako a mmezőny legjobbjaként további parádés védeket mutatott be.

Szünet után a felső-csallóköziek már az első negyed órában eldönthették volna a mérkőzést. A 48.percben az ötösön üresen álló Rymarenko a háló helyett a kapust találta el, majd Čunta durrantott kecsegtető helyzetben a kapu fölé, miként az első hazai gól szerzője is. Ebben a játékrészben a sündisznóállásba vonult ellenfelük kemény, olykor kimondottan durva belemenésekkel igyekezett tördelni a játékot. Ami nem sikerült nekik, mert a 66.percben somorjai szögletet követően a védőkről kipattanó labdát a szemfüles Bednár bevágta -- 2:1 (felvételünkön).

A mozgalmas, jó iramú összecsapás záró részében a Fortuna liga fele kacsintgató máriatölgyesiek mindent egy lapra tettek fel és tíz emberrel támadtak. Végül az utolsó szögletrúgásuk előtt még a kapusuk is előre rohant. hogy zavart keltsen, netán egyenlítsen. Mindhiába, ugyanis Pončák kivágta a beívelt labdát, a játékvezető pedig két perces hosszabbítást követően véget vetett az izgalmas összecsapásnak, amelyen főleg a második félidei produkciójuknak köszönhetően az STK megérdemelten vívta ki a fontos három bajnoki pontot, az szívós ellenfelükkel szemben.

Figyelemre méltó tény, hogy Ján Blaháč tavaly, az üszi szezon utolsó három bajnoki fordulója előtt lett a somorjai gárda vezetőedzője, s azóta csapatunk még pontot sem veszített, négy győzelem a mérlegünk. Vasárnap a szebb napokat megélt FK Petržalka otthonában játszunk, ha csak a koronavírus nem szól közbe. Érdekességként említjük meg, hogy a ligetiek edzője Vladimír Koník, aki évekkel ezelőtt a mi együttesünket vezette. Egyik játékosa pedig az STK-ban is szerepelt, a győri ETÓ-bül átigazolt Kontár Zoltán.

STK 1914 Somorja -- MFK Dubnica 2:1 (1:1)

Llövők: Sharani, Bednár -- Jakúbek

Az STK felállítása:  Jedlička – Pančík, Pončák, Oikonomou, Fujak – Nagy Péter, Bednár, Jančo (77. Leginus) – Rymarenko (87. Marics), Sharani, Čunta

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai