2024. ápr. 17., szerda
seniory_hu

Megalakulásának hetvenedik évfordulóját ünnepelte a Csemadok Sárosfai Alapszervezete

2020.1.22. 14:16
ma7.sk (Szabados Kati)

Az 1950. január 15-én megalakult helyi szervezet ma 232 taggal működik a felső-csallóközi faluban, ahol a lakosság száma nem éri el az ezer főt. A helyi Csemadok alapszervezet megalakulásának 70. évfordulóját rendezvénysorozattal ünnepelték meg Sárosfán.

A megalakulás évfordulójának a napján Szörényi Levente és a Miskolci Illés Emlékzenekar látogatott el Sárosfára. A zenés beszélgetőesten megtelt a kultúrház, ahogyan a január 18-i ünnepi évzáró gyűlésen és az azt követő gálaműsoron is.

Az évzáró gyűlés bevezetőjeként Szalay Katalin szavalta el saját versét, majd a helyi óvodások és iskolások műsora következett. A kultúrműsor első részét az Abonyi Citerazenekar fellépése zárta. Az ünnepi évzáró taggyűlésen a szervezet elnöke, Földváry Terézia számolt be a 2019-es év tevékenységéről. Elmondta, hogy nagyon gazdag évet zárhat a sárosfai Csemadok, hiszen 19 sikeres rendezvény van mögöttük. Kiemelte a Cimbora Népdalkört, amely a Csemadok égisze alatt működik. A férfikar 2019-ben a Bíborpiros Szép Rózsa országos népzenei vetélkedőn aranysávos minősítést szerzett. Az elnök megköszöntette mindenkinek a munkát, majd ismertette a további terveiket.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Az évzáró gyűlésen megjelent Görföl Jenő, a Csemadok országos titkára, Sátor Zoltán, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnöke, valamint a területi választmány titkára, Lázok Attila, aki felszólalásában gratulált a sikeres alapszervezetnek. Sátor Zoltán is csatlakozott a gratulációhoz, megköszönte a munkát és kiemelte, hogy a Sárosfai Csemadok Alapszervezet elnöke, Földváry Terézia, aki egyben a területi választmány alelnöke is, a közelmúltban megkapta a Csallóköz Kultúrájáért Közművelődési Díjat.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai