2024. máj. 26., vasárnap
Mától újra nyitnak az éttermek teraszai

Mától újra nyitnak az éttermek teraszai

2021.4.26. 09:17
ujszo.com

Mától kinyithatnak az éttermek teraszai és az edzőtermek, igaz, csak szigorú higiéniai előírások betartásával, miközben a védőoltás első dózisával beoltottak száma már meghaladta az egymilliót.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Bár az ország továbbra is a Covid-automata bordó fázisában van, a kormány úgy döntött, előbbre hoz bizonyos enyhítéseket. Az éttermek teraszai és az edzőtermek csak a piros fázisban nyithatnának újra, de a szakértőkkel való egyeztetés után a kabinet végül lazított az intézkedéseken. A piros fázisba várhatóan a jövő héten lépünk át, de ehhez az kell, hogy a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb mutatók jól alakuljanak. Erre megvan az esély. A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban ugyanis – az egy héttel korábbi 2 ezerrel szemben – már csak 1578 személyt kezelnek kórházban, a szombaton elvégzett 30,6 ezer PCR-tesztből pedig már csak 435 mutatott pozitív eredményt. Az igazán jó hír azonban, hogy a koronavírus első dózisával beoltottak száma meghaladta az egymilliót, szombat estére a számuk elérte az 1,013 milliót, és a második dózist is több mint 416 ezren kapták meg.

A teraszok nyitására a magyarlakta városokban is készülnek. A Komáromi Városi Hivatal a nyitással kapcsolatban a közösségi oldalán jelezte, hogy a belvárosban dolgoznak a hiányzó térkövek pótlásán, a belvárosban a nagyobb méretű kukákat kisebbekre cserélik, és új kerékpártartókat helyeztek ki. „A teraszokért a vállalkozásoknak továbbra sem kell fizetniük” – áll a város közösségi oldalán.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai