2024. jún. 21., péntek
Mától rózsaszín az ország

Mától rózsaszín az ország

2021.5.10. 08:01
ujszo.com

Az egész országra vonatkozó járványügyi besorolás a rózsaszín fázisba vált hétfőtől. 44 járásban teljesen újranyitnak a középiskolák, de 35 járásban továbbra is csak a végzős évfolyamok tanulói járhatnak be az intézményekbe.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A Covid-automata szerint mától rózsaszín lesz az egész ország, 44 járás ugyanis a rózsaszín fázisba vált, 33-ra a piros, kettőre, Vágbesztercére és Miavára pedig a bordó besorolás vonatkozik. A magyarlakta járások közül csak a Nagykürtösi és a Nagyrőcei maradt a piros besorolásban, a többi régió a rózsaszínbe került. Mától megszűnik a nyugdíjasok, valamint az egészségkárosodott személyek és kísérőik számára fenntartott idősáv az üzletekben.

Azt, hogy pontosan melyik nap és milyen feltételek mellett térhetnek vissza a diákok a középiskolákba, az egyes intézmények határozzák meg. Ezzel a rózsaszín járásokban a középiskolákig bezárólag a teljes intézményhálózat újra teljes mértékben fogadja a diákokat, beleértve a művészeti és nyelviskolákat, valamint a napköziket is. A középiskolákat még tavaly októberben zárták be. A felsőoktatási intézmények azonban továbbra is csak korlátozott kapacitással működhetnek.

A korlátozások enyhítése ellenére 21 órától még mindig érvényben van a kijárási korlátozás. Ennek a megváltozásáról a héten dönthet a kormányzat.

A rózsaszín fázisban kinyithatnak a színházak, szabadtéri mozik, kiállítások, szabad lesz koncerteket, táncos rendezvényeket, fesztiválokat tartani. Az elsőfokú figyelmeztetés fázisában szabadtéren 500 főig, beltérben 250 főig, a figyelmeztetés 2. fázisában kültéren 200 főig, beltérben 150 főig lehet rendezvényeket tartani. Bár létszámkorláttal, de ugyancsak engedélyezik az uszodákban a sportolók felkészülését.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai