2024. júl. 21., vasárnap
Mától ezek az járványügyi intézkedések érvényesek

Mától ezek az járványügyi intézkedések érvényesek

2021.8.17. 07:43
ma7.sk

Augusztus 16-tól az alábbi intézkedések érvényesek:

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Szájmaszk

A felső légutak reszpirátorral, szájmaszkkal, sállal vagy kendővel történő lefedése továbbra is kötelező a beltérben, beleértve a tömegközlekedést és a taxikat is. A tömegrendezvényeken is kötelező, még a szabadban is.
A szájmaszkot nem kell viselnie a pedagógusoknak, illetve a hallássérült, autista spektrumzavarban szenvedő, közepesen súlyos vagy mély szellemi fogyatékossággal, illetve más fogyatékossággal élő gyermekek és tanulók nevelésében és oktatásában részt vevő szakembereknek.

Pozitívan tesztelt személyek

Ha tüneteik vannak, azonnal tájékoztatniuk kell azokat az embereket, akikkel kapcsolatba kerültek két nappal a tünetek megjelenése előtt.
Ha nincsenek tüneteik, továbbra is érvényben marad az a kötelezettség, hogy értesíteni kell azokat, akikkel kapcsolatba kerültek két nappal a teszt elvégzése előtt.

Látogatás a kórházi fekvőbeteg osztályokon

Azok látogathatnak, akik teljes körű oltást kaptak, vagy legyőzték a COVID-19 betegséget legfeljebb 180 nappal ezelőtt, vagy negatív teszttel rendelkeznek. A PCR vagy LAMP teszt nem lehet 72 órával régebbi, az antigén teszt pedig 24 óránál régebbi.
Ez nem vonatkozik azokra a személyekre, akik beteget visznek vagy kísérnek orvosi vizsgálatra vagy kórházi kezelésre, csak azokra a személyekre, akik a kórházban kezeltek látogatására érkeznek.
A regionális közegészségügyi hatóságok a saját területi illetékességük keretében enyhébb vagy szigorúbb intézkedéseket rendelhetnek el.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai