2024. máj. 26., vasárnap
Már szombaton bezárnak az üzletek, jön a kijárási tilalom

Már szombaton bezárnak az üzletek, jön a kijárási tilalom

2020.12.17. 07:39
ujszo.com

Marek Krajčí egészségügyi miniszter bejelentette, hogy előre hozták a szigorításoka

Krajčí azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy az ünnepek előtt rendkívül komoly a járványügyi helyzet, a tegnapi mintavételek során minden eddigi rekord megdőlt. Krajčí azzal ment a kormányülésre, hogy a szigorítások idejét hozzák előre és ezt el is fogadták.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A kijárási tilalom már szombaton, december 19-én megkezdődik, minden üzlet bezár, kivéve a létfontosságúakat.

A kijárási tilalomnak viszonylag sok kivétele lesz, met a kormány tisztában van azzal, hogy az ünnepek alatt milyen nehéz lenne ezt betartani – Krajčí. A miniszter felelősségre kérte az embereket, és arra apellált, hogy az ünnepek során maximum két háztartás találkozzon.

Az utazást nem korlátozzák – mondta a miniszter.

Ezt azzal indiokolta, hogy a kormány tudatában van, hogy sokan a családjuktól távol dolgoznak, ezért haza akarnak utazni az ünnepere.

A kijárási tilalom december 19-én 5:00-kor kezdődik és feltehetően január 10-ig tart.

A kijárási tilalom alól több kivétel is lesz, például a családlátogatás, a munkába járás, a létfontosságú áruk beszerzése vagy üzemanyag-vásárlás céljából történő utazás. El lehet majd menni a postára, illetve az internetes üzletek csomagátvételi pontjaira is. A kormányhatározatba foglalt intézkedések január 10-ig maradnak érvényben. Ezt Štefan Holý (Sme rodina), a jogalkotásért és a stratégiai tervezésért felelős miniszterelnök-helyettes jelentette ki a szerdai kormányülés után.

Az otthonunkat elhagyhatjuk majd a gyerekekről vagy háziállatokról való gondoskodás céljából is, ezenkívül elmehetünk a legközelebbi bankba és a biztosítótársaságok irodáiba, sőt misére is. Holý felhívta a figyelmet, hogy tekintettel a regionális sajátosságokra a templomlátogatás konkrét feltételeit a regionális közegészségügyi hivatalok fogják megszabni.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai