2024. júl. 22., hétfő
Magyar gyereket magyar iskolába – nyílt nap a tejfalusi iskolában

Magyar gyereket magyar iskolába – nyílt nap a tejfalusi iskolában

2019.3.22. 10:10
felvidek.ma

Nyílt napot tartottak tegnap, március 20-án a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában Tejfalun. Sok-sok óvodás és szüleik érdeklődve ismerkedtek meg a környezettel, az iskolával, a tanító nénikkel. A mindig mosolygós, kedves, energiával teli Baráth Hajnalka igazgatónő fogadott bennünket.

Az első osztályos tanulók mutatták meg, mit tanulnak a magyar és szlovák órán, az ovisok pedig csillogó tekintettel és érdeklődve figyelték, mi vár rájuk szeptembertől az iskolapadban. Természetesen az ovisokat is bevonták az órákba, legnagyobb sikere annak volt, amikor ők is írhattak a táblára krétával.

Az igazgatónő nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy az iskolaválasztásnál az elsődleges szempont, hogy magyar iskolát válasszunk a gyerekeinknek.

Elmondta, milyen előnyei vannak ennek a családias hangulatú, kis létszámú iskolának, ahol a gyerekek, tanárok, szülők kapcsolata meghitt, barátságos. Informált bennünket a tanítási módszerről, az egész napos iskola előnyeiről.

Az itt tanuló gyerekek rengeteg tanulmányi versenyen vesznek részt és a legtöbb helyről első, második helyezéssel térnek vissza.

Amíg mi szülők az igazgatónővel beszélgettünk, addig az ovisokkal az ötödik osztályosok kézműveskedtek, játszottak, a gyerekeket a tanító nénik által sütött sütemények, pogácsák várták.

skola_hu

 

Copyright © 2024 Somorjai