2024. máj. 25., szombat
terasa ujszo

Ma kinyitnak a nyári teraszok és a boltok

2020.5.6. 06:46
ujszo.com

Szigorú higiéniai előírások betartásával nyithatnak ki ma a nyári teraszok az éttermekben, kocsmákban vagy sörözőkben. A tulajdonosok elismerik, ennek az enyhítésnek sokkal inkább a vendégek örülnek.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Már tegnap a mai nyitásra készültek a hangulatos kerthelyiségben Dunaszerdahelyen. - Somogyi Tibor felvétele

A teraszokon az asztalokat minimum kétméteres távolságban kell elhelyezni egymástól, egy asztalnál pedig legfeljebb két ember vagy egy család ülhet. Ez jelentősen korlátozza a vendégek számát, ezért Igor Matovič kormányfő arra kérte az önkormányzatokat, hogy idén a teraszok engedélyeztetése során legyenek elnézőek.

Michal Kukla, a pozsonyi Omama söröző vezetője szerint a vendégeknek nagyobb örömöt szerez a nyári teraszok újranyitása, mint a vállalkozóknak.

„Nekem nem ugranak vissza a bevételeim az eredeti szintre, mert a teraszra csak korlátozott számú vendéget engedhetek majd. Ez a kevés ember pedig nem bonyolít le különösebb forgalmat. Az alkalmazottakat viszont fizetni kell”

– mondta érdeklődésünkre Kukla, aki szerint az sem kizárt, hogy ott, ahol a zárvatartás miatt csökkentették a bérleti díjakat, ismét megemelik az összeget az eredeti szintre, mondván: hiszen már nyitva vannak.

„Nem könnyű ez a helyzet senkinek, de optimista vagyok, és örülök, hogy legalább elkezdhetünk dolgozni”

– fűzte hozzá a söröző vezetője.

Vannak viszont olyan vállalkozók is, akik a korlátozások feloldása ellenére is tanácstalanok voltak, mivel a válságstáb tegnap délután sem tette még közzé a pontos intézkedéseket. Venchich Patrik, a somorjai Bella Italia étterem tulajdonosa lapunknak elmondta: a vendéglő belső terasszal rendelkezik, így ahhoz, hogy leülhessenek a vendégek, először be kell menniük az üzlethelyiségbe.

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai