2024. jún. 19., szerda
Ma ismét ülésezett a városi válságstáb – íme, az újabb intézkedések

Ma ismét ülésezett a városi válságstáb – íme, az újabb intézkedések

2020.3.17. 17:02
Vladimír Gábor

A somorjai városi válságstáb harmadik ülése zajlott ma délelőtt a városházán, amely a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a következő intézkedéseket hozta:

Védőmaszkok készítése és szétosztása
A városi hivatal 2020. március 16-án közétett felhívására, amelyben önkénteseket keresett védőmaszkok készítésére, 19 személy jelentkezett. Ez úton is minden önkéntesnek köszönjük a felkínált segítséget. Az egyeztetést követően munkatársaink eljuttatták hozzájuk az alapanyagokat, így a maszkok készítése már folyamatban van. A hivatal önkéntesek útján elsőként a 80 évnél idősebb lakosainkhoz fogja eljuttatni a maszkokat, majd a 75+, 70+ stb. korosztály következik. Az önkormányzat célja, hogy Somorja minden nyugdíjas korú lakosát ellássa védőmaszkkal. Az önkéntesek a védőmaszkokat a postaládákba fogják bedobni, ezért arra kérjük a szépkorúakat, hogy figyeljék a postaládáikat. A maszkok kiosztása e hét második felében, de legkésőbb jövő hét elején megtörténik. A városi hivatal több ezer védőmaszkot rendelt külső beszállítóktól, amint megérkeznek, ezeket is kiosztjuk.

Élelmiszer-házhozszállítás segítségre szoruló idős lakosaink számára
A városvezetés a Coop Jednota-val egyeztetve szervezi a segítségre szoruló idős lakosok élelmiszer-ellátását. Ennek értelmében a város önkéntesek bevonásával heti 2 alkalommal biztosítja az alapélelmiszerek megvásárlását és házhoz szállítását. A rendeléseket a hivatal a 031-5900 411-es telefonszámon fogadja. Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek, akik más módod nem tudják bebiztosítani az ellátásukat. Nagybevásárlás lebonyolítására nincs lehetőség, az árucikkeket kizárólag a Jednota városmajori üzletéből szállítjuk ki. A megvásárolt árut az önkormányzat előzetesen kifizeti, majd elszámolja a megrendelő felé. Továbbra is kérjük, ha lehetséges, a hozzátartozók és a szomszédok segítsék az idős emberek ellátását.

Lezárják a városi játszótereket
A válságstáb elrendelte a városi játszóterek lezárását, az erre vonatkozó figyelmeztető táblákat a napokban helyezik ki. Arra kérjük lakosainkat, hogy addig se használják ezeket a létesítményeket; a rendelkezés betartását a városi rendőrség is ellenőrzi.

Termeljünk kevesebb hulladékot!
A világjárvány előbb-utóbb vélhetően kihatással lesz a hulladék-gazdálkodásra, ezen belül a szemét elszállítására is. A válságstáb arra kéri a lakosságot, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termelje, szelektáljon, és szenteljen fokozott figyelmet a konténer-állások, kukaszigetek körüli rend betartására. Vonatkozik ez a városi gyűjtőudvarokra is, amelyek továbbra is nyitva tartanak.

Megértésüket köszönjük!

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai