2024. ápr. 17., szerda
Lokálpatriotizmusra is tanítanak az iskolában

Lokálpatriotizmusra is tanítanak az iskolában

2021.8.23. 07:36
ujszo.com

Az iskolai férőhelyek száma már nem, az óvodák létszáma pedig még nem okoz fejfájást a felső-csallóközi város vezetésének. Ez részben annak köszönhető, hogy a magyar szülők döntő többsége magyar iskolába íratja a gyerekét, de a város által készített demográfiai felmérés is iránymutató.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Somorján is mindig izgatottan várják az áprilist, az iskolai beíratások hónapját, itt azonban nem az alsó, hanem a felső korlátot súrolja a jelentkezők száma. A magyar iskolában állandó a diákok száma, sikerült megállítani a csökkenést.

Ötszáz óvodás

Nyolc önkormányzati és egy egyházi óvoda van a városban, mindegyik tele van, de mint Veres Gábor alpolgármester elmondta, ezen a területen egyelőre nincsenek olyan gondok, mint az iskolában. Az ötszáz óvodai hely megtöltésénél elsőbbséget élveznek a háromévesnél idősebb somorjai gyerekek, a fennmaradó betöltetlen helyeket az intézményvezetők döntése alapján nyitják meg. A törvény ugyan lehetővé teszi az óvodakörzetek kialakítását, eddig azonban nem tett ilyen lépéseket az önkormányzat. Az alpolgármester szerint azonban hamarosan elképzelhető, hogy itt is szabályozásra lesz szükség, és a közeljövőben egy új óvodával is bővíthetik a rendszert. Ezenkívül a speciális nevelési igényű gyerekekre is gondol az önkormányzat. Saját intézményt alakítanának ki nekik, ahol megkaphatják a megfelelő szakmai segítséget.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai