2024. máj. 25., szombat
Külföldi focisták élete a pandémia idején

Külföldi focisták élete a pandémia idején

2021.3.17. 05:00
Peter Sill

Főzés, sok szabadidő, szlovák nyelv tanulása, többek közt ezzel telnek a külföldi focisták mindennapjai az edzések mellett.

Főzés, sok szabadidő, szlovák nyelv tanulása, többek közt ezzel telnek a külföldi focisták mindennapjai az edzések mellett.

A korlátozások miatt mindnyájunk élete nagy változáson megy át, talán a külföldi játékosoknak, akik a családjuk, barátok nélkül szerződtek a somorjai csapathoz még nehezebb. „Nehezebb kitölteni a szabadidőt. A korlátozások előtt többet jártunk a városba, vásárolgattunk stb. Pillanatnyilag az edzések után  marad a hotelban töltött idő, ahol lakunk. Ezen kívül csak az élelmiszerboltba jutunk el. Bevallom ez nagyon megvisel, de nemcsak engem, hanem valamennyi társamat.” – tudtuk meg Ernest Boatengtől, aki a leghosszabb ideje tartozkódik itt  a külföldi játékosok közül. Bondi Ádám és Nagy Zoárd szabadidejében szívesen főz. „Mindig is szívesen főztem, most együtt lakom Zoárddal, így együtt főzőcskézünk.“- mondta el Bondi Ádám. „Próbáljuk kitölteni a szabadidőnket, sok lehetőség sajnos nincs, tornázom, barátnőmmel naponta telefonálunk. Hétvégente sétálok, tetszik a vidék.“ – tudtuk meg a magyar focistától, aki Budapestet cserélte le Somorjára.

Kostas Oikonomou egész más oldalról közelíti meg a pandémiát: „A szabadidőmben igyekszem  a szlovák nyelvet tanulni, szlovák műsorokat nézek. Júniusban szeretnénk összeházasodni a menyasszonyommal. Az esküvő szervezése elég sok időt vesz igénybe, főleg most a pandémiás időben, de igyekszünk alkalmazkodni a kialakult helyzethez.“

Valamennyiüknek nagyon drukkolunk, hogy sikeresen vészeljék át ezt lelkileg nem könnyű időszakot!

kulturminor

Copyright © 2024 Somorjai