2024. máj. 26., vasárnap
clanok_hu

Korlátoznák a szerencsejátékokat a Csallóközben, de nem azonnal

2020.1.11. 17:33
ujszo.com
Kiss Bartalos Éva felvételei
Dunaszerdahely, Somorja, Bős | Két dunaszerdahelyi járásbeli városban is felmerült a szerencsejátékok korlátozása. A fővárosban újra terítéken van a hazárdjátékok betiltása, a csallóközi önkormányzatok azonban nem terveznek ilyen radikális lépést.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Pozsonyban négy éve több mint 136 ezer lakos követelte aláírásával a hazárdjátékok betiltását a város területén. A képviselő-testület elfogadta az általános érvényű rendeletet, de mivel második nekifutásra sikerült elérni az eredményt, a kerületi bíróság eltörölte a rendeletet. Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere tavaly többször is elmondta, hogy folytatnák a hazárdjátékok elleni harcot. Galántáról egy sikeres petíció után száműzték a kaszinókat. Hogyan viszonyulnak az ügyhöz a csallóközi önkormányzatok?

Üzletközpontban kaszinó

Négy önkormányzatot kerestünk fel a kérdéseinkkel, Somorján, Dunaszerdahelyen és Bősön összesen közel 60 helyen lehet szerencse-, vagy hazárdjátékokat játszani, Nagymegyerről nem kaptunk tájékoztatást. A városokban épülő új bevásárlóközpontokban a drogéria, a kisállat-kereskedés, illetve a ruhabolt mellett egy-egy kaszinó is megbújik.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai