2021. jún. 17., csütörtök
D4

Korábban elkészülhet a csallóközi sztráda első szakasza, mint hittük

2019.8.7. 14:31
parameter.sk

Az Egyházgellétől Pozsonyig húzódó szakaszra vonatkozóan a szerződésben 2020 áprilisa szerepel, de előrfordulhat, hogy korábban elkészül.

A pozsonyi körgyűrű és a gyorsforgalmi út megépítésére a megrendelést elnyert konzorcium által létrehozott D4/R7 társaság szerint a Ketelec-Egyházgelle szakasz (R7) lehet az első, amit átadnak. Ez a szakasz 25,8 kilométer hosszú, 22 híd és négy kereszteződés lesz rajta. A kereszteződések Somorjánál, Dénesdnél (Dunajská Lužná) és Egyházgellénél lesznek

A D4/R7 képviselői kifejtették, hogy akik Egyházgelle felől tartanak Pozsonyba, azok Ketelecnél lehajthatnak majd a gyorsforgalmiról Csölle (Rovinka) felé a 63-asra.

Eredetileg 2020 tavasza volt meghatározva határidőként az egész pozsonyi körgyűrűre, illetve az R7-es fent említett első szakaszára, most azonban már világos, hogy az előbbi nem fog sikerülni.

Az R7-es első szakasza D4-esig nyúló maradékának átadása a társaság szerint elsősorban a műszakilag és logisztikailag is meglehetősen bonyolult főrévi (Prievoz) kereszteződés befejezésétől függ.

 A közlekedésügyi minisztérium is jelezte, hogy a kivitelező az Egyházgelle és Ketelec közti szakasszal előbbre jár, az átadás és használatba vétel dátuma azonban tőle függ. A tárca hozzátette, a kivitelező akkor kapja meg a pénzt a szakaszért, ha a szakaszt már átadták az autósoknak.

Copyright © 2021 Somorjai