2024. feb. 23., péntek
kokafasion

Kokafashion: letisztult robbanás a divatvilágban

2019.1.14. 09:06
ma7.sk

A somorjai származású divattervező divatbemutatóval összekötött, nagyszabású Koka Fashion-gálát tervez az évfordulóra. A decemberi hónapban harminc gyönyörű felvidéki lány közül választotta ki a KOKA márka új arcát. A közönségszavazás eredményeként a divattehetség az új évben sokat dolgozik majd a fiatal kiválasztottal, Öllős Evelinnel.

A KOKA márkanév létrehozója lapunknak elmondta, hogy ezúttal nem a kifutóról érkezett, profi modellekkel dolgoztak. Az új koncepcióba az igazi, hús-vér nőket várják, akik az egyediséget, a dinamizmust és magát a valós életet képviselik. A divattehetség tervei szerint két-három havonta szerveznek majd fotózásokat a nagyközönség számára, amelyet egy-egy adott tematika köré építenek fel, így szeretnének új, különleges, a márkához illő arcokat megismerni a további közös együttműködés jegyében. – Minden nő számára érdekes, ha felveheti a KOKA különleges fejdíszeit vagy ruháit egy-egy fotózáshoz, amelyhez profi sminkmester és fodrász készíti elő a hölgy kinézetét – mondja Kiss Kósa Annamária. – Észrevettük, hogy a meghirdetett glamour fotózásokra egyre többen jelentkeznek, hiszen sok nő szeretné átélni a különlegesség élményét. Ilyenkor közel egy órán át profi stáb forog a hölgy körül. Legközelebb január 13-ára terveznek fotózást a lakszakállasi stúdiójukban, amelyre bátran jelentkezhetnek az érdeklődő hölgyek.  A glamour fotózásra, amelynek során ezúttal portré és egész alakos fotókat is lehet kérni, a KOKA márka közösségi oldalán, valamint magánál a divattervezőnél lehet jelentkezni.

kokafasion1

Kiss Kósa Annamária ötlettárában további tervek szerepelnek, hiszen az új kollekció készítése mellett a márka születésnapi gálaestjét is nagy erőkkel szervezi. Elmondása szerint készül egy divattervezői pályázat kiírására is, amelyet egy különleges téma köré épít majd fel. A pályázatra bárki beküldheti a terveit, a kiválasztottak pedig elkészíthetik a ruhadarabot is, amit majd a gálán mutatnak be. Az Annamária szerint elkészített koncepcióban a KOKA ruháit a gálán közismert felvidéki személyiségek mutatnák be. Az ünnepi est során árverést is tartanak, amelynek bevételéből a divattervező feltörekvő művészeket, még nem felkarolt tehetségeket támogatna, mivel a saját bőrén tapasztalta, milyen nehéz az indulás a tervezői és a művészvilágban.

kokafasion2

– A 2018-as év nehézkesen és várakozással tele indult, ugyanis a terhességem utolsó heteit kórházban töltöttem. Gréta lányunk február 8-án született. A hosszú kórházi lét után hamar egymásra hangolódtunk, de két gyerekkel a legnagyobb ellenfelem az idő lett. Munkáimat a minimálisra csökkentettem. Mondhatnám, az elmúlt év nem a kivitelezésről, hanem a tervezésről és a fejlesztésről szólt. Nagyon sok képzésen, kiállításon, konferencián vettem részt. Tanultam és képeztem magam, a vállalkozásom bővítése lett a cél.

kokafasion3

Habár a múlt évben kissé háttérbe szorult a ruhavarrás a KOKA márkánál, a jellegzetes fejdíszeiket egyre többen keresik. Az esküvői és alkalmi ruhák vonalát is hűen tudják képviselni és követni. – A menyasszonyi ruhák mellett nagyobb hangsúlyt szeretnék fektetni a menyecskeruhákra is. A következő kollekcióim  ennek a szellemében fognak készülni. Összességében sikeresnek érzem a múlt évet. Rengeteg újat tanultam, új embereket ismertem meg, és elindítottuk a modellfelfedező fotózásainkat is. Izgalmas, remek év volt, tárt karokkal és rengeteg feladattal kezdem az új évet – mondja Annamária. A harmincas évei végén járó, somorjai származású, jelenleg Budapesten élő és alkotó Kiss Kósa Annamáriát saját bevallása szerint gyermekkora óta különleges kapocs köti össze a művészetekkel. Kézügyességét és a textúrákhoz való vonzalmát az édesanyjától örökölte. A középiskola elvégzése után jelmezkészítőként dolgozott a Szlovák Nemzeti Színházban, majd elvégezte a pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskola Színháztudományi Karán a díszlet-, jelmez- és látványtervezői szakot. Emellett pedig divattervezést is tanult.

kokafasion4

– Az iskoláim jó alapot adtak, de ahhoz, hogy saját márkám legyen és vállalkozásként is működni tudjak, sokkal többre volt szükség. A KOKA márkát sok évvel ezelőtt alkottam meg és védtem le. Kezdetben otthon varrtam a színházi munkával párhuzamban, majd amikor egyre több megrendelésem érkezett, úgy döntöttem, újfajta kollekciót hozok ki saját márkanév alatt. A KOKA divat a street fashiontől a gyerekruhákon, játékokon át a menyasszonyi ruhákig, kiegészítőkig, fejdíszekig széles skálán mozog. Többféle igényt szeretnék kielégíteni, de a fő célom, hogy az itt élő emberek divatosan öltözködjenek és merjenek egyedi stílust kialakítani. A KOKA márkanevet az egyediség, a dinamizmus és a letisztult formák jellemzik, különös hangsúlyt fektetve a minőségre. A ruhák többsége a minimalista stílusirányzatot képviseli. A divattervező kedvenc színe a fekete, amit gyakran kombinál kontrasztszínekkel. Többnyire kerüli a felesleges csillogást. Sok ötletet merít a népművészetből, illetve a történelmi korok divatjából. Kiss Kósa Annamária neve összefonódott a Felvidék Szépe szépségversennyel is, hiszen a döntős lányok a kifutón a Koka Fashion Design ruháit viselik, s a divattervező több felvidéki szépségkirálynőt foglalkoztat a ruhái befotózása során.

kokafasion5

 

Copyright © 2024 Somorjai