2024. máj. 20., hétfő
kaplnka

Kincseket rejt a somorjai kápolna

2020.7.30. 06:48
ujszo.com

Különleges leleteket rejtett a nemrég felújított ispotály-kápolna oltára, egy tucat érmét és fogadalmi ajándékokat találtak az oltár oldalába rejtett szekrényben. Néhány hét múlva megnyithatják a kápolnát a nyilvánosságnak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Tavasszal befejeződött a Kaszárnya és a Fűzfa utca sarkán álló kápolna felújítása. Nagy József önkormányzati képviselő egyike volt azoknak, akik szorgalmazták az emlék megóvását, most különösen örül, hogy új pompában díszeleghet Somorja történelmének egy részlete.

Koromnál fogva megéltem a régi Somorját, amikor még volt múzeum és polgári iskola, valamint a régi Gazdasor.

A hetvenes években a szemünk előtt eltűnt a régi Somorja, és nagyon kevés olyan dolog maradt fenn, ami a múltunkra emlékeztet” - mondta Nagy József.

A Szent Kozma- és Damján Kápolna viszont ilyen, az épület az Ambrózia nyugdíjas otthon része, így az otthon bővítése és felújítása során a szakrális emlékre is fokozott figyelem terelődött. Az önkormányzat mintegy 150 ezer eurót költött az 1700-as évek elején épült kápolna rekonstrukciójára. Kívül-belül teljesen felújították az épületet, felszedték a padlót, kicserélték a tetőt, kiszárították a falakat, és kijavították az évszázadok során keletkezett hibákat

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai