2024. júl. 25., csütörtök
Kihirdették Somorja legjobb sportolóit – ezúttal gálaműsor nélkül

Kihirdették Somorja legjobb sportolóit – ezúttal gálaműsor nélkül

2022.1.31. 08:57
ujszo.com

Somorján hagyománya van az Év sportolója ankét eredményhirdetésének. Rendre ünnepélyes gálaműsor keretében tudatják a közvéleménnyel a szavazás végső sorrendjét. A koronavírus azonban a csallóközi városban is felborította a szokásrendet: 2020-ban minden elmaradt, 2021-ben szavazás és eredményhirdetés volt, sportgála nem. Duducz Tibor, a képviselő-testület ifjúsági és sportbizottságának elnöke kalauzol a kialakult helyzetbe.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Ha nem volt gálaműsor, akkor hogyan hirdették ki 2021 legjobb sportolóit?

Ősszel még reménykedtünk, hogy megvalósíthatjuk a szokásos gálaműsort, ezért elindítottuk a szavazást. Ismét a klubok és bizottságunk tagjai adhatták le voksukat a legjobbakra – három kategóriában. Az év végén városunk honlapja közölte az eredménylistát, én pedig végigjártam az érintett klubokat, és átadtam a díjakat.

Két éve a 15 éven aluliak között, 2021-ben a 20 évnél fiatalabbak társaságában lett a legjobb Sidó Bianka kajakos. Honti Jenő védence a junior-Eb-ről és -vb-ről is két érmet hozott. Ő jelenleg a somorjai kajak-kenu legnagyobb csillaga?

Zalka Csaba jut először az ember eszébe, de ő már pozsonyi színekben versenyzik profiként. Klubunkban jelenleg Bianka a legjobb, úgy tudom, a 17 éves gimnazista lány 2022-ben is Somorján marad.

Csapatban a vívóklub junior fiúcsapata lett fölényesen az első Fazekas Árpád, György Bendegúz, Kuchta Leopold és Sármány Zoltán összetételben. Mivel tűntek ki Nagy József védencei?

Elsősorban azzal, hogy utolsó kiemeltként végül a 13. helyre küzdötték fel magukat a kairói junior-világbajnokság tőrcsapatversenyében. Sármány kivételével mindannyian első éves juniorok, ahol a felső korhatár 20 év, így a jövőben még nemegyszer megörvendeztethetnek bennünket.

Az U15-ös korosztályban is kajakos, Gavlider Alex végzett az élen. Honti Jenő keze alatt újabb somorjai tehetség bontogatja szárnyait?

Igen. Nagyon jó, hogy mindig feltűnik valaki, aztán fokozatosan lépeget előre. Alex 2021-ben minden versenyét megnyerte.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai