2024. jún. 19., szerda
A KIDSAFEDU projekt DIGITALSKILLS online konferenciája

A KIDSAFEDU projekt DIGITALSKILLS online konferenciája

2021.5.20. 14:01
OZ FutuReg

A KIDSAFEDU projekt (SKHU/WETA/1901/4.1/317) az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapjának támogatásában határmenti megoldásokat keres a cyberbullying veszélyeire és a digitális műveltséggel kapcsolatos oktatással, online hackathon révén, online konferencián 2021. május 26-án.

A projekt főszervezője a FutuReg PT, ahogy a www.kidsafedu.eu weboldal is, valamint a maga a konferencia a következő kérdésekre keresi a választ: Hogyan lehet biztosítani a gyermekek online biztonságát egy határon átnyúló területen? Hogyan lehet együttműködni egy határon átnyúló területen? Milyen intézményi lehetőségei vannak a szlovák és a magyar szervezetek együttműködésének. Hogyan lehet biztonságosan haladni az online oktatásban a koronavírus okozta válság után? A rendezvény programja az RDV ETT Kisprojekt Alapjának, a szakmai partnerek, a konferencia résztvevőinek, a KIDSAFEDU projekt rövid bemutatására ad teret és a DIGITALSKILLS konferencia a célok feltérképezésére ad lehetőséget.

A szakmai konferencián a témában jártas szlovák nonprofit szervezetek szakértői vesznek részt, mint pl. a Szlovákia Gyermekeiért Alapítvány, akik a gyermekek és fiatalok részvételével foglalkoznak az online biztonság terén előadásukban, valamint a Gyermekbiztonsági vonal, ahol Tatiana Ivanič, az LDI n.o. elnöke ismerteti nézeteit. Arra is válaszol a konferencia, hogy miért fontos a gyermekek védelméről szóló irányelv, és hogyan lehet az online teret felhasználni esettudatossági és támogató tevékenységekre. A Gyermekbarátok Társaságát a Li(e)nka és a Gyermekbiztonsági vonal vezetője Soňa Lovašová mutatja be.  A Tandem pedig bemutatja a Stop bully – No bullying projektet. A magyar projektpartner a magyarországi cyberbullyingról és internetes zaklatásról fog beszélni, valamint arról, hogyan működik a yelon.hu online tanácsadó központ és szó esik az online ellenállóképesség kiépítéséről is.

 Délután következik a DIGI-hackathon program, ahol különböző szakmák és szakértők csoportokat alkotva, egy facilitátorral együttműködve, egy cél érdekében közösen gondolkodnak. DIGITALSKILLS csoportmunka zajlik, ahol a hackathon módon a határokon átnyúló együttműködésen keresztül kell megoldást keresniük a közös cyberbullying problémákat. A hackathont és konferenciát szlovák és magyar nyelven mutatják be.

A projekt célja egy határokon átnyúló koncepció létrehozása, amely az oktatók képzését, a nyilvánosság számára kialakított tréningek és beszélgetőestek megszervezését, egy felmérés előkészítését és a folyamatban lévő kutatást öleli fel, valamint aktívan folytatja a KIDSAFEDU kampányt online. A tanárok, szülők oktatási képzése és a gyermekeknek szóló blogok a www.kidsafedu.eu weboldalon lesznek elérhetőek.  A szakmai előadások elérhetőek lesznek a www.digitalskills.kidsafedu.eu platformon. Az érdeklődők regisztrálhatnak e-mailben az oz [at] futureg.sk címen vagy az online regisztrációs űrlapon.

A hackathon célja a határokon átnyúló intézményi együttműködés intenzitásának erősítése a gyermekek digitális oktatása terén. Hiszünk abban, hogy a digitális problémák megoldása informatikai módszerekkel sikeres lesz.  A KIDSAFEDU mottója továbbra is: "Védünk és képzünk".
 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
További információ: Bott Domonkos Lívia, elnök, a FutuReg PT törvényes képviselője
 E-mail: bottlivi [at] gmail.com Telefonszám: 00421 917 737076 Web: www.futureg.sk

A KIDSAFEDU projekt DIGITALSKILLS online konferenciája
A KIDSAFEDU projekt DIGITALSKILLS online konferenciája
A KIDSAFEDU projekt DIGITALSKILLS online konferenciája
Copyright © 2024 Somorjai