2024. ápr. 21., vasárnap
ujszo_il

Kézi permetezővel is fertőtlenítik a köztereket a Csallóközben

2020.4.15. 13:28
ujszo.com

Rendszeresen fertőtlenítik a dunaszerdahelyi járásbeli városok forgalmas csomópontjait, így is próbálják gátolni a vírus terjedését. Bősön új eszközt vásároltak, Somorján és Dunaszerdahelyen a közterület-fenntartó vállalat végzi a munkát.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Bősön hetente fertőtlenítik a forgalmas helyeket, az autóbusz-megállókat, az egészségügyi központot, a szupermarket parkolóját. Fenes Iván polgármester elmondta, egy új eszközt vásároltak erre a célra. „Egy benzines permetezőgépet vettünk, valamint a fertőtlenítéshez szükséges vegyszert. A város kertésze rendszeresen lepermetezi a frekventált helyeket. Nem volt nagy befektetés, mégis tehetünk valamit 
a lakosok egészségének megóvásáértˮ – mondta Fenes Iván.

Somorján az Area közterület-fenntartó vállalat naponta fertőtleníti azokat a helyeket a városban, ahol sok ember megfordul. „A válsághelyzet kezdetétől dezinfikáljuk a buszmegállót, 
a várótermet, a városrészekben az egyes megállókat, a városközpontban a padokat, a parkolóautomatákat, és a temetőben is fertőtlenítünk. 
A játszótereket is ide soroltuk, de azokat közben lezárta a város” – közölte Nagy József, a vállalat igazgatója. Somorján szintén motoros fertőtlenítővel járják a várost az Area alkalmazottai. Nagy József hozzátette, hogy az autóbusz-állomáson a környező falvakból is sokan megfordulnak, ezért is indokolt a napi tisztítás.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai