2024. jún. 19., szerda
Kettős jubileumot ünnepeltek Békén

Kettős jubileumot ünnepeltek Békén

2021.8.30. 07:41
ma7.sk

Tizedik alkalommal rendezték meg Békén a hagyományos Nemzetközi Népzenei Fesztivált, amelyen a Duna Folk Band együttes adta meg a népzenei aláfestést. A helyi Csemadok szervezet pedig az idén ünnepelte 70. évfordulóját, így kettős ünnepet ült a község apraja és nagyja. 

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

A békei Nemzetközi Népzenei Fesztivál a hagyományokra és a népzenei kultúrára összpontosít. Janikovics Katalin polgármester portálunknak elmondta, hogy a népzenét szeretnék ezen a fesztiválon közelebb hozni a közösséghez, s szeretnék átadni a fiataloknak a népzene szeretetét. 

ma72
A rendezvényen a helyi dalkörök lépnek fel, illetve a környéken működő dalos csoportok. Az egynapos program körsétával indul a faluban, amelyen a néptáncosok felöltik hagyományos viseleteiket, és népdalokat énekelnek a séta alatt. A körmenet négy falubéli lakos vendégszeretetét élvezi, így a séta alatt sikerül a vendégeknek jókat enni-inni. Az első állomásnál Pósfai László, a másodiknál Lépes László és családja volt a házigazda, majd következett Kőszegi Lívia és Szerda Tamás. A menet végső állomása a helyi kultúrház, ahol az ünnep tiszteletére kiállítást is rendeztek. A tárlat a békei Csemadok Alapszervezetének 70. évfordulójára készült, amelyen fényképek mutatják be a szervezet legjelentősebb pillanatait. 
 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai