2024. feb. 28., szerda
orosz

Két somorjai válogatott kosaras lány is külföldre igazolt

2018.9.17. 11:54
felvidek.ma

Egyszerre két somorjai kosaras lány vált csapatot és folytatja neves külföldi csapatoknál, ráadásul mindketten Pöstyénből távoznak. Slama Angelika a székelyföldi Sepsiszentgyörgy csapatához, Orosz Szabi pedig a lengyel Wisla Krakkóhoz igazolt.

Orosz, aki a somorjai SBK neveltje, a pöstyéni csapatból igazolt a lengyelekhez, bevallottan nagy reményekkel. Szabi a samorin.sk portálnak elmondta, a város nagyon tetszik neki, a klub pedig profi módon működik, de hozzátette, jelenleg csak nyolcan  edzenek. Két amerikai játékos ezen a héten még a WNBA döntőjében játszott, két spanyol pedig a válogatottal készül a világbajnokságra. Így Szabináék csak szeptember végén tudnak teljes kerettel edzeni.

A csapat rész vesz néhány felkészülési tornán, majd október 9-én az Olympiakos Pireus ellen játszik, a párharc győztese pedig bejut az Euroligába.

slama angelika

Slama Angelika (Fotó: samorin.sk)

Slama Angelika szintén a somorjai kosaras klub neveltje, ugyancsak Pöstyénből igazolt új helyre, s nagyon jól érzi magát Székelyföldön, tetszik neki a város, és az emberek, illetve a csapattársai barátságosan fogadták.

A csapat még csak a felkészülési szakasznál tart. A hétvégén lejátszották az első felkészülési mérkőzést, a román bajnokság október 6-án kezdődik, az EuroCup pedig október 24-én.

Copyright © 2024 Somorjai