2021. júl. 28., szerda
futbalhu_il

Két pontot elherdáltak a somorjaiak

2019.8.26. 16:55
ujszo.com
Őry Tibor

Sima győzelem helyett az utolsó másodpercekben bekapott góllal csupán döntetlent ért el az STK 1914 Somorja a II. labdarúgó liga 6.fordulójában a Partizán Bardejov ellen (2:2).

A somorjai stadion új gyepszőnyegének kímélése miatt ismét a MOL Aránában léptek pályára a felső-csallóköziek. Méghozzá a sérült Pončák nélkül, alaposan felforgatott védelemmel (Mezovský jobbhátvédet játszott, középre pedig Válek és Magyarics került).

Sokáig nem volt különösebb gondjuk, mert elsöprő lendülettel kezdtek a kék-fehérek, akik negyedóra leforgása alatt háromszor is eredményesek lehettek volna a sündisznóállásba vonult vendégekkel szemben. Ám Fujak a 7. percben közelről csak a hálóőrt találta el, röviddel ezután pedig az egyedül kapura törő Pančík balról a rövid sarok helyett az oldalhálóba gurított. Kisvártatva Rymanenko sem volt szerencsésebb, aki parádés cselekkel egymás után fektette el a bártfai védőket, de jól helyezett, viszont gyenge próbálkozását Čikoš-Pavličko bravúrral hárította. A 19. percben aztán némi besegítéssel góllá érett a pályaválasztók nyomasztó fölénye. Ekkor Németh éles beadását a menteni igyekvő Berezsnyij a befutó hazai gólvágó elől a saját kapujába perdítette – 1:0. Az első játékrész befejezése előtt Milunovics rácsapott a rövid felszabadításra, élesen a mintegy hat méterre, teljesen fedezetlenül álló Bartek fele ívelt, aki a hosszú sarokba fejelt – 1:1. A középkezdés után Pančík viharzott el, beadását Sharan Zubaru bólintotta a léc alá – 2:1.

Szünet után a nézőtéren többen azon tanakodtak, vajon a somorjaiak ráültek-e az eredményre, vagy elfáradtak. Ugyanis az odáig gyengén muzsikáló keletiek felbátorodtak és több fornás támadást vezettek, a kaput viszont egyszer sem találták el. Miként az STK játékosai sem, noha Leginus az ötösről mellé durrantott, Mezovský, majd Rymanenko is rosszul célzott.

Már csaknem mindenki elkönyvelte a győzelmet, amikor a hosszabbítás első percében az előrevágott labdát Slančík gond nélkül lehúzhatta volna, de nem szólt a társainak, akik röviden és nem oldalra mentettek. Michal Horodník mintegy tizennyolc méterről azonnal kihasználta az ajándékba kapott lehetőséget és a kapuba bombázott – 2:2.

Ezzel a vendégek szinte a semmiből szereztek egy pontot, az STK játékosai viszont főleg gyatra helyzetkihasználásuk miatt estek el a győzelemtől.

Copyright © 2021 Somorjai