2024. máj. 25., szombat
Jövő hétfőtől minden diák visszatér az iskolákba

Jövő hétfőtől minden diák visszatér az iskolákba

2021.5.13. 13:59
ujszo.com

Hétfőn, május 17-én minden, regionális szinten tanuló diák visszaül az iskolapadokba, tehát az óvodások, az alapiskolások és a középiskolások is. Ezt a szerdai kormányülés után jelentette be Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter. Az egyetemek újranyitása a regionális COVID-automata szerint történik majd.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Az oktatási miniszter szerint a művészeti alapiskolák, a szabadidőközpontok és az iskolai klubok is megnyithatják a kapuikat. Gröhling örömét fejezte ki amiatt, hogy az oktatási intézmények újranyitását az egész kabinet támogatta. Hozzáfűzte: az iskolaügyet a kormány prioritásként kezeli.
A tárcavezető kilátásba helyezte, hogy bevezetik az ún. oktatási szemafort. Amennyiben egy iskolában vagy osztályban felüti a fejét a betegség, esetleg járványgóc alakul ki, a regionális közegészségügyi hivatal, vagy az igazgató a fenntartó jóváhagyásával néhány napra bezárathatja majd az intézményt. Gröhling azt ígérte, ilyen esetben felajánlják az adott iskolának az intervenciós tesztelést. Hozzátette: felkészültek a járványhelyzet esetleges romlására is, ebben az esetben radikálisabb lépések várhatók.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai