2024. máj. 25., szombat
Jóváhagyta a kormány: oltási igazolványt vagy negatív tesztet is kérhetnek Öntől a munkahelyén

Jóváhagyta a kormány: oltási igazolványt vagy negatív tesztet is kérhetnek Öntől a munkahelyén

2021.11.11. 08:23
ma7.sk

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a koalíciós tanács azon javaslatát, mely lehetőséget adnak a munkáltatóknak, hogy oltási igazolványt vagy negatív tesztet kérjenek alkalmazottaiktól.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

https://ma7.sk/aktualis/jovahagyta-a-kormany-oltasi-igazolvanyt-vagy-ne…
A döntést még a parlamentnek is jóvá kell hagynia, de a kormány javaslata értelmében erre záros határidőn belül sor kerülhet. A kabinet ugyanis a kérdést rövidített eljárásban vinné a törvényhozás elé. Szintén fontos változás, hogy a frissen elfogadott törvénymódosítás értelmében, ha az alkalmazott nem hajlandó teszteltetni vagy beoltatni magát, a munkáltató fizetetlen szabadságra küldheti. A kormány által elfogadott javaslatban az áll, nem zárható ki ugyanakkor, hogy az érintett felek másképpen egyeznek meg, a megállapodás eredménye lehet bérkompenzáció vagy szabadságolás is. Nem csak a munkáltatók, de a vendéglátóhelyek tulajdonosai és a tömegrendezvények szervezői is törvény által meghatározott joggal kérhetnék vendégeiktől a COVID-passokat. Sőt, amennyiben az illető nem tud vagy nem hajlandó felmutatni a negatív tesztet, esetleg OTP-igazolványt, 

a szervezőknek jogában áll majd kivezettetnie a renitenst.

Heger ígéretével ellentétben a kormány ma nem tárgyalt a lokális veszélyhelyzet kihirdetésének lehetőségéről. Hogy erre mikor kerülhet sor, nem tudni.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai