2024. máj. 23., csütörtök
Jót tenni jó – adventi jótékonysági kezdeményezések a Csallóközben

Jót tenni jó – adventi jótékonysági kezdeményezések a Csallóközben

2021.12.3. 13:05
ujszo.com

Egy cipősdoboznyi szeretet az időseknek, és a gyerekeknek, gyűjtés a rászorulóknak. Adventben számos jótékonysági kezdeményezést szerveznek a Dunaszerdahelyi járásban is.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

„Ebben a helyzetben az emberek általában segítőkészebbek. Jelentkezik egy olyan vonás, hogy az ember ilyenkor igyekszik jobbat tenni. Megvan az a vágyakozás, hogy ha jót teszek, hátha velem is jó történik majd” - jellemezte a járvány miatti korlátozásokkal nehezített karácsony előtti időszakot György András a Somorjai Református Egyházközösség lelkipásztora. A közösség idén is megszervezte az Egy doboz szeretet karácsonyi adománygyűjtést, a jókai egyházközösséggel együtt gömöri és kárpátaljai gyerekeket lepnek meg egy-egy cipősdoboznyi ajándékkal.

„A szervezésnek is hagyománya van, felvesszük a kapcsolatot a gömöri és kárpátaljai lelkész kollégákkal, közösségi vezetőkkel. Kérünk egy listát, hogy az ő gondozásuk alá tartozó falvakban, közösségekben, vagy azok perifériáján milyen gyerekek vannak, hány évesek. Ezen lista alapján állítjuk össze a csomagokat és az útvonalat” - részletezte György András. December 12-ig várják az édességet, könyvet, játékot, tisztálkodási szereket és karácsonyi üdvözletet tartalmazó becsomagolt cipősdobozokat a jókai vagy a somorjai lelkipásztori hivatalba. Használt, de használható gyerekcipőkkel is örömet szerezhetünk.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai