2021. nov. 28., vasárnap - Stefánia
Jönnek az új enyhítések – a külföldön élő szlovák állampolgárok is hazajöhetnek 48 órára

Jönnek az új enyhítések – a külföldön élő szlovák állampolgárok is hazajöhetnek 48 órára

2020.6.2. 12:43
ma7.sk

Igor Matovič kormányfő a járványügyi szakemberekkel való konzíliuma után további enyhítéseket jelentett be.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Szerdától, június 3-tól megszűnik a nyugdíjasoknak fenntartott nyitvatartási idő.

Azok a szlovák polgárok, akik Csehországban vagy Magyarországon élnek kedd (június 2.) reggel 7 órától szintén jöhetnek 48 órás látogatásra, amennyiben igazolni tudják, hogy ott élnek. A kormányfő szerint vagy villanyszámlával vagy telefonszámlával is igazolhatják az ottlakást, azaz nem szükséges feltétlenül igazolás az átmeneti vagy állandó lakhelyről.

Június 10-től engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig, és július 1-től a felső létszám ezerre emelkedik.  A kulturális eseményeken a művészeknek nem kell negatív tesztet felmutatniuk, sakktáblaszerűen kell ültetni a nézőket a két méteres távolságtartás helyett – ez elsősorban a misékre és az istentiszteletekre vonatkozik.

A szájmaszk viselését is enyhítik június 3-tól. A tömegrendezvényeken amennyiben tartható a 2 méter távolság, nem lesz kötelező a szájmaszk. Zárt térben kötelező marad a szájmaszk viselése.

Szintén nyithatnak a tornatermek, a mesterséges és a természetes fürdőhelyek, wellnesek, fürdők, maszázsszalonok, kaszinók, az állatkertek és botanikus kertekbelső épületei.

Az üzlethelységekben (kocsmákban) személyenként előírt 15 négyzetmétert 10-re csökkentik.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2021 Somorjai