2024. máj. 25., szombat
matrica

Jön az új autópálya-matrica

2020.1.13. 09:26
Szilvássy József
www.mindop.sk

Február 1-jétől újabb és az eddiginél kedvezőbb lehetőséget kínálunk azoknak a járművezetőknek, akik egyéves autópálya-matricát vásárolnak -- tájékoztatta honlapunkat Érsek Árpád.

A közlekedésügyi miniszter kifejtette: „Eddig az volt a gyakorlat, hogy az ilyen öntapadós bélyeget  januártól a következő év első hónapjának a végéig használhattuk szabályosan. Ha viszont folyó év közben, mondjuk májusban vettünk egyéves matricát, akkor ugyancsak a következő január végéig volt érvényes. Mostantól viszont függetlenül attól, hogy mikor vessszük meg ezt a fajta bizonylatot, minden esetben 365 napig érvényes lesz. Ha tehát például március 15-én döntünk igy, akkor ettől az időponttól azámított egy évig lesz érvényes. Méghozzá 50 euróért,amennyibe az eddig használatos egyéves bélyeg kerül“ -- tájékoztatott a tárcavezető.

Igy folytatta: „Amikor ezt a megoldást munkatársaimmal együtt szorgalmaztuk, főleg  azokra a dél-szlovákiai polgárokra is gondoltam, akik év közben vásárolnak új gépkocsit, vagy olyan munkahelyre kerülnek, amely szükségessé teszi az egyéves matrica használatát“ -- közölte.

Elmondta azt is, hogy  továbbra is használatban maradnak az eddigi lehetőségek. Immár három éve elektronikusan, interneten kereszül hozzájuthatunk 10 napos matricához 10 euróért, vagy egy hónapig érvényeshez, 14 euróért. Marad az eddigi, hagyományosnak mondható, minden év első napjától  13 hónapig érvényes matrica is. Aki interneten rendeli meg a rövid lejáratú, vagy az új terméket, annak az adatai alapján a rendszer figyelmezteti őt arra, hogy rövidesen lejár a bélyeg érvényessége.

Továbbra is árusítanak a  benzinkutakon, vagy a forgalmasabb, újságos bódénál minden fajta matricát.

„Meggyőződésem, hogy a járművezetők örömmel fogadják ezt az új lehetőséget, amely -- akár csak az eddigi intézkedéseink, például az autók egészségügyi dobozaival kapcsolatos rendelkezés -- az ő érdekeiket szolgálja“ .. hangsúlyozta Érsek Árpád.

logo_minor

Copyright © 2024 Somorjai