2024. ápr. 17., szerda
most hu

Jó úton halad a Doborgaz–dunakiliti híd

2020.7.24. 06:34
ujszo.com

Megvan a közbeszerzési eljárások első győztese. A magyar részt a Strabag Általános Építő Kft. fogja megépíteni. A szlovák rész kivitelezőjére még várni kell.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Magyarországon a napokban zárult le az új hídra vonatkozó közbeszerzési eljárás. Az eredményt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közölte a közbeszerzési közlönyben. E szerint a híd magyarországi részét a Strabag Általános Építő Kft. építheti meg, 621 millió forintért. A beruházás 85 százalékban uniós forrásból valósul meg. A magyar oldalon a 128 méteres ártéri hídhoz a közel fél kilométeres megközelítő utat is ki kel építeni. A mederhidat a Szlovákia által kiírt nemzetközi közbeszerzés győztese építi meg.

„A sajtóban közölt tájékoztatásnál többet sajnos én sem tudok. Egyelőre azt sem tudjuk, mikor kezdődhetnének el a munkálatok” – reagált a fejleményekre Kovács Andor Tamásné, Dunakiliti polgármestere.

Boráros József, Doborgaz polgármestere lapunk kérdésére elmondta, hogy a szlovákiai közbeszerzések még nem zárultak le, de tudomása szerint jó úton haladnak. A szlovák oldalon nagyobb részt kell kiépíteni, hosszabb lesz a bekötő út és az ártéri híd is. A Duna medrét átívelő híd megépítésére is Szlovákia írta ki a nemzetközi tendert, amelyben legkésőbb év végéig eredményt kell hirdetni. A két országot érintő beruházás összértéke 10,5 millió euró, az összeg 85 százalékát az Európai Unió fedezi, a fennmaradó 15 százalékot pedig a két ország közösen állja.

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai