2024. jún. 20., csütörtök
dal21

Jelzőfény az útvesztőben

2020.12.21. 05:00
Peter Gábor

A napokban tudtuk meg a Dal 2021 jubileumi évadában, a versenyzők közé bejutott a Phoenix Rt együttes Felvidékről.  Ez a hír annyira örömteli, hogy a banda csallóközcsütörtöki frontemberét, Puss Tomit azonnal meg is kérdeztük.

A Csallóközcsütörtökhöz köthető Phoenix RT zenekar mostanra már nemcsak Szlovákia magyarlakta városaiban ismert, hanem Magyarországon is egyre népszerűbbek. A járvány sajnos stoppolta koncertjeik többségét, de ez nem szegte kedvüket. Az együttes frontembere Puss Tomi, dobosa Lépes Feri, valamint gitárosa Győrög Marci maximális erőbedobással dolgozott új lemezükön. A Jelzőfény októberi megjelenése óta, hozza a várt formát, rekordokat dönt, MAHASZ lemezeladási listájának előkelő harmadik helyére került. A címadó Jelzőfény dallal pedig bejutottak a Dal 2021 –be.  Erről és még sok minden egyébről kérdeztük Tomit.

  • Milyen érzés volt megtudni a hírt, számítottatok ekkora sikerre?

Nagyon örültünk természetesen.

Még novemberben jelentkeztünk a műsorba, egy nagyon jó lehetőségnek láttuk. Titkon bíztunk benne, hogy sikerül bejutnunk.  Múlt héten megszólalt a telefon, hívtak a Dal szerkesztői, mikor megtudtuk a hírt  fülig ért a szánk a zenekarral. Hihetetlen érzés, hogy több mint 400 jelentkező közül beválogatták a Jelzőfény című dalunkat a legjobb 40 produkció közé. Bátran kijelenthetjük, hogy a zenekar történetének egyik legnagyobb sikere ez.

 

  • Mennyi munkátok van a lemezben, illetve abban, hogy idáig eljutottatok? Mi a legfőbb motivációtok?

 

Igazából a 2018 decemberi Mi kell több?! lemezünk megjelenése után folyamatosan születtek az új dalok.  Tavaly decemberben  kezdtük el  az új lemez felvételeit.  Az első etapban 3 dalt rögzítettünk, melyek közül 2020 januárjában meg is jelent a Nincs mit vesztenem klipes dal. Az idő azt igazolta, hogy jó ötlet volt ezt a szerzeményt kihozni elsőként a lemezről, hiszen gyorsan „koncertkedvenc” lett. A klip nézettsége is szép számokat ért el.

Aztán az idei évünk főként az új lemez munkálatairól szólt, stúdiózás, dalok kidolgozása, így tudott megjelenni októberben a Jelzőfény.

Motivációnk pedig az, hogy imádjuk ezt csinálni, folyamatosan kitűzünk célokat magunk elé, melyekért sokat teszünk. Azt gondolom a kitartó munka mindig meghozza a gyümölcsét.

Nagyon fontos, hogy van egy fantasztikus közönségünk, akiknek a szeretete hihetetlen nagy energiát ad nekünk. Már csak ezért is érdemes csinálni az egészet.

-Hogy élitek meg a sikert? Slágerlisták előkelő helyét? Valamint a járványhelyzet okozta „koncertstoppot”?

Nagyon örülünk, hogy egyre népszerűbb a zenekar, egyre többen ismerik a nevünket, a dalainkat. Egyre többen követnek minket az online felületeken is és a klipjeink nézettsége is egyre nagyobb, de nem fogunk elszállni, tudjuk honnan indultunk, tisztában vagyunk azzal hol tartunk, és hogy mit szeretnénk elérni. Messze még a cél és még nagyon sok munka vár ránk, de hiszünk benne és nagyon élvezzük.

A  „koncertstoppot” annyira nem élvezzük, engem személy szerint főleg az

utóbbi időben eléggé megvisel. Nagyon hiányoznak a koncertek, a közönséggel való találkozás.   Az új lemez után, alig vártam, várom, hogy bemutathassuk élőben is a dalokat. Ezt most át kell vészelni, ki kell bírni.  Reméljük 2021-re minden  a helyére kerül és ott tudjuk folytatni ahol abbahagytuk. Egyébként annak ellenére, hogy nem lehetett idén koncertezni, legalábbis csak pár koncertünk volt, azt gondolom, hogy elég aktív évet zárunk.

-Hogy fogadták az ismerősök, a család a hírt?

Mindenki velünk örült és büszkék ránk. Tudják, hogy mennyire fontos ez számunkra, hogy mennyi időnk van a zenekarban, és látják, hogy szépen épül a mi kis álmunk.

-Mikor láthatunk benneteket? Mit vártok a versenytől?

Január végén indul a műsor, 4 csoportkör lesz, viszont  még nem tudjuk melyik hétvégén kerülünk képernyőre.  Természetesen jelezzük majd időben, hogy, aki nézni szeretné ne maradjon le róla!

-Jövőbeli terveitek?

Rengeteg! Általában év vége felé  megtervezzük a következő évet. Most a DAL a legfontosabb, erre koncentrálunk minden erőnkkel. Viszont tervben vannak további klipek az új lemezről, tavasszal indulna a tavaszi turné, ha a járványhelyzet engedi. Nyáron ugye fesztiválok, melyekből már többet bejegyeztünk a naptárba. Lemezbemutató év lesz számunkra 2021, mellette készülünk pár meglepetéssel is. Egyik az már az év elején érkezik.

-Áruljátok el, van - e  kedvenc sorotok a saját dalaitokból?

Több is van, és jó látni, hogy ezzel a közönségünk is így van, folyamatosan érkeznek a zenekar oldalára képek tetoválásokról, amelyeken a mi sorainkat idézik.

A karantén és a szigorú rendeletek bevezetésekor született a Jelzőfény szövege, nekem most az egyik kedvencem. Azt gondolom, nagyon fontos, hogy ebben az időszakban, amikor emberek a munkáikat vesztették el, családok szakadtak szét hetekre-hónapokra, legyen kapaszkodó, egy támasz, egy jelzőfény, akire az ember számíthat mindenben, és segít átvészelni a mindennapokat.

„Fáj a csend és bizonytalannak tűnik minden lépés,

Nehéz a fej, nehéz a szó és nehéz a légzés.

Keresni arcokat a sűrű ködben,

Elveszni újra meg újra régen várt ölelésben.”

-Mit üzentek a rajongóitoknak?

Hogy vigyázzanak egymásra, szeretteikre, tartsanak ki, és bízzunk abban, hogy hamarosan újra találkozunk!

Na meg figyeljék a DAL-t, és drukkoljanak nekünk!!!

Köszönöm a beszélgetést még egyszer gratulálok, nagyon sok sikert kívánok a szerepléshez.

Az olvasókat, rajongókat pedig arra  buzdítanám, szavazzatok,  legyen a Phoenix RT  számunkra is egy Jelzőfény, hogy tehetséggel, kitartással, alázattal a lehetetlent is el tudjuk érni.

131910024_698149667758932_7968979833764752108_n131923358_818081089035844_2180209375457217897_n131943620_191609559290630_4221621195517364365_n

logo_minor2021

Copyright © 2024 Somorjai