2024. ápr. 15., hétfő
Jelentősen szigorodnak a beutazás feltételei: ha nincs beoltva, 14 napra karanténba kényszerül

Jelentősen szigorodnak a beutazás feltételei: ha nincs beoltva, 14 napra karanténba kényszerül

2021.7.1. 08:58
ma7.sk

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, a kormány átalakítja, sőt, tulajdonképpen eltörli az eddig érvényben lévő beutazási szabályokat, megszűnik az utazási szemafor is. Az új szabályok alapján kötelező karantén vár azokra, akik külföldről oltatlanul térnek haza Szlovákiába.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Martin Klus külügyi államtitkár már vasárnap arról beszélt a TA3 hírtelevízióban, hogy a rendszer várhatóan átalakul, a központi válságstáb javaslata alapján megszüntetik az országok járványhelyzet szerinti besorolását, egységesítik a rendszert. Akik be vannak oltva, mindegy, melyik országból térnek haza, elkerülik a karantént.
Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy mindazok, akik nincsenek beoltva, kötelező karanténba kénytelenek vonulni a hazatérésüket követően.
Az egészségügyi minisztérium szerint erre azért volt szükség, mert a régi, országokat besoroló rendszer "ellenőrizhetetlen volt", az új azonban már sokkal használhatóbb lesz, hiszen magukat a hazatérőket különbözteti meg két kategória alapján: be vannak-e oltva vagy sem. Hogy ugyanerre korábban miért nem gondoltak, nehéz megmondani, mindenesetre az utazási szemafor a gyakorlatban alig néhány hétig működött csupán.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai