2024. ápr. 16., kedd
matovič

Járásokra korlátozzák a mozgásteret húsvétkor

2020.4.7. 06:50
ujszo.com

A kormány hétfői ülésén jóváhagyták a kijárási tilalomról szóló intézkedést. A korlátozás április 8-án éjfélkor lép hatályba, és április 13-án, éjfél előtt egy perccel ér véget.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

A kormány hétfői döntése alapján április 8. és 13. között korlátozzák az emberek szabad mozgását. Csak bevásárolni, dolgozni, orvoshoz, esetleg temetésre, illetve a természetbe lehet kimenni. Ez utóbbira azonban csak járáson belül van lehetőség. A kijárási korlátozások hétfő 23.59-ig lesznek érvényben.

A szigorú intézkedéseket Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő azzal indokolta, szeretnék elejét venni, hogy a húsvéti ünnepek alatt az emberek útra keljenek és meglátogassák családtagjaikat. Ezzel pedig jelentősen növeljék a koronavírus-fertőzés terjedésének veszélyét.

A korlátozások idején a természetbe ki lehet ugyan menni, de csak az adott járáson belül lehet mozogni. Pozsony és Kassa esetében, amelyek több járásból állnak, a korlátozás a város területére vonatkozik. A miniszterelnök szerint a korlátozást a kulcsfontosságú közlekedési csomópontokon a rendőrség és a hadsereg ellenőrizheti. A tömegközlekedést központilag nem állítják le. Kassa és Eperjes megye azonban már tegnap úgy döntött, hogy az ünnepek idejére leállítja a helyközi buszközlekedést.

Szükségállapot

Az új korlátozások bevezetése egyben a szükségállapot kiterjesztését is jelenti. Eddig ugyanis a rendkívüli jogrend csak az egészségügyben volt hatályban, most azonban kiterjesztették azt, így korlátozzák a személyek szabad mozgáshoz való jogát.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai