2024. jún. 19., szerda
Ismét országos tesztelés

Ismét országos tesztelés

2021.1.19. 05:00
Peter Gábor

Ismét országos tesztelés, egész pontosan szűrés vár Szlovákia lakosaira. Január 18. és 26. között kerül majd sor a tesztelésre. Január 27-e után már csak negatív teszteredmény birtokában mehetünk pl. munkába, bankba, postára, valamint a természetbe.

Az eddig működő tesztelési pontok ekkora terhelésnek nem tudnak eleget tenni. A legtöbb ingyenes tesztelő állomás valamennyi időpontja foglalt, a tegnap esti bejelentés után a regisztrációs rendszer összeomlott. Az önkormányzatok keresik a lehetőségeket a hétvégi tesztelésre, többen az egészségügyi személyzet felállítása miatt aggódnak. Somorján 9 tesztelési pontot nyit a város önkormányzata, a helyszínek megegyeznek az őszi országos tesztelési helyszínekkel.

Városi Művelődési Központ, Szent István tér 2.
– a Jednota Magán Szakközépiskola tornaterme, Szőlőskert utca 48.
– Corvin Mátyás Alapiskola, Halász utca 2., a főbejárat felől
– Corvin Mátyás Alapiskola, Halász utca 2., a  hátsó bejárat felől
– Bél Mátyás Alapiskola, Kolostor utca 4., a főbejárat felől
– Bél Mátyás Alapiskola, az Iskola utca felőli bejárat
– Samaria Sportközpont, Szél utca 18.
– M. R. Štefánik Gimnázium, Napos utca 2., az iskolai étkezde felől
– Tejfalusi Alapiskola, Első utca 31.

A város által felállított tesztelési pontok csak hétvégén nyitnak meg, január 23-án, 24-én.  A városba működő állandó mobil mintavételi pont munkanapokon is működik.  A mintavételi pontot a Rescue-BH s.r.o. működteti. Az iskola utcán található mintavételi pont térítés ellenében végzi el a tesztelést, mind az Ag, mind a PCR tesztet.   Előjegyeztetni a rescue-bh.sk oldalon lehet. A Duna utcai mintavételi állomáson ingyenes a tesztelés Ag teszttel , ide is regisztrálni kell a rescue-bh.sk oldalon.

logo_minor2021

Copyright © 2024 Somorjai