2024. júl. 24., szerda
futbal šamorin

II. fociliga: Polievka főzte a feketelevest Somorján

2020.11.30. 08:01
ujszo.com
ŐryTibor

Kiegyenlített küzdelemben fontos három pontot szerzett az MFK Banská Bystrica a II. labdarúgó liga 13. fordulójában a somorjai ŠTK ellen a pomléi stadionban (0:1).

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Gálánsan viselkedtek az ŠTK Somorja vezetői, akik az elmúlt héten teljesítették ellenfelük kérését és beleegyeztek abba, hogy az eredetileg kitűzött fél tizenegy helyett két órával később kezdődjék a bajnoki összecsapás. A besztercebányaiak azzal érveltek, hogy nem szeretnének túl korán útra kelni, a szállodák meg a járvány miatt zárva vannak.

A pályán már nem udvariaskodtak a hazaiak, mert kezdettől fogva nagy iramot diktáltak. Csaknem végig mezőfölényben voltak (a labdatartás 57:43% volt a javukra). Ám összjáték helyett rendszerint magas labdákat ívelgettek a tizenhatos fele, ott azonban a hórihorgas védők különösebb gond nélkül hárítottak, sőt: többször veszélyes ellentámadásokat indítottak. Kivételt a 15. perc jelentett, amikor Baez lapos passzal ugratta ki Jančót, aki tizenhat méterről centiméterekkel lőtt a bal kapufa fölé. Kisvártatva a hazai kapu forgott veszélyben, de a mindössze 19 éves Veszelinov jó érzékkel vetődött ki és leszedte a labdát az egyedül kapura törő Frimmel lábáról. Ezután már a kezdeti nagy rohanás alábbhagyott, mindkét csapat igyekezett uralni a középpályát, lezárni a szabad területeket. Ezért főleg a középpályán hullámzott a játék, a szünetig már egyetlen gólhelyzet sem akadt.

Fordulás után ismét nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók, de mivel továbbra is a magas labdákat erőltették, még veszélyes helyzetet sem tudtak teremteni a rutinos vendégek kapuja előtt. A somorjaiak játékán meglátszott az is, hogy a kényszerszünet miatt több mint ötven napig nem játszottak tétmérkőzést. A 62. percben azonban igazolták, hogy nem felejtettek el focizni: látványos hazai támadás végén Čunta a kifutó Hruškát találta el, aki aztán szögletre mentett.

 

További információt ITT OLVASHAT.

 

Copyright © 2024 Somorjai