2024. júl. 14., vasárnap
horvath_hu

Horváth Csaba a somorjaiak új klubelnöke

2018.10.24. 06:37
ujszo.com

Horváth Csabát választották a somorjai STK Fluminense labdarúgóklub klubelnökének. Az egyesület ikonikus futballistája megtiszteltetésnek tartja a felkérést.

„Nagy megtiszteltetés és egyben nagy felelősség, hogy bizalmat szavaztak nekem. Szeretném a klubnak így viszonozni mindazt, amit itt átéltem. A célunk, hogy a somorjai labdarúgást még sikeresebbé tegyük, és az ifjúságot ösztönözzük arra, hogy érdemes a focival foglalkozni” – mondta lapunknak a 36 éves játékos, aki az elmúlt idényben még az STK A csapatában szerepelt, az aktuális szezonban pedig a somorjai fakót erősíti.

Az egyszeres válogatott hátvéd Somorján kezdte pályafutását, majd csaknem száz bajnoki meccsen szerepelt az AS Trenčín színeiben. Légióskodott Hollandiában (ADO Den Haag) és Lengyelországban (Zaglebie Lubin, Piast Gliwice) is, vagyis komoly nemzetközi tapasztalatai vannak. Ezeket az STK első embereként is hasznosíthatja, a II. ligás klub ugyanis több mint három éve szorosan együttműködik a brazil Fluminensével.

„Múlt héten Rióban jártunk, ahol a Fluminense elnökével tárgyaltunk, a projekt további működtetéséről egyeztettünk. Mindenben sikerült megegyeznünk. Ez egy egyedülálló együttműködés, amelyre nincs példa sehol máshol a világon. Mind a két fél csak jól járhat vele. A braziloknak az a céljuk, hogy azok a focisták, akik hozzánk jönnek, jobb játékosként térjenek haza, és Európában is tudjanak érvényesülni. Az ottani szegény környezetből származó gyerekek számára sokszor a futball az egyetlen kitörési lehetőség. A mi játékosainknak pedig sokat jelent, hogy testközelből ismerhetik meg a brazil futballt. Nem véletlenül az a szlogenünk: Együtt erősebbek vagyunk. Sokat tanulhatunk egymástól, hiszen az európai és a dél-amerikai mentalitás eléggé különbözik” – mondta lapunknak Horváth Csaba.

A somorjai együttes a II. ligában 14 forduló után a 9. helyen áll, utóbbi négy meccsén veretlen, háromszor győzött, és egyszer döntetlenezett. A kupában tegnap a nyolcaddöntő jelentette a végállomást az STK-nak, hazai pályán 1:1-es döntetlent követően drámai tizenegyespárbajban 8:7-re maradtak alul a poprádiakkal szemben.

Copyright © 2024 Somorjai