2024. jún. 21., péntek
med-mata-zazvor-clanokW

Hívjuk segítségül a természet erejét

2020.12.30. 08:00
Zsuzsanna Sill

A vitaminok és az egyéb ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet számára. Az immunrendszerünket sok szempontból magunk is erősíthetjük, mely erős védelmet nyújthat a vírusokkal szemben.

A megelőzésre nagyon fontos hangsúlyt fektetni mindenkor, de most még fontosabb ezeket a szempontokat előtérbe helyezni, melyekről a médiában vagy még az orvosoktól is kevesebbet hallunk. Fontos hangsúlyt fektetni a helyes táplálkozásra, már ezzel sokat tehetünk magunkért, egészségünkért. Katarína Chomová táplálkozási tanácsadó a következő ételeket ajánlotta, melyek fontos szerepet tölthetnek be a vírusokkal szemben való védekezésre.

  1. Zöldséges húsleves

Mindnyájan jól ismerjük, már régóta gyógyírként használták, anyáink, nagyanyáink.  Felmelegít, s mellette köztudottan nyákoldó.

  1. Méz és gyömbér kombó

A gyömbér nem csak a megelőzésben, de magával a fertőzéssel szemben is hatalmas fegyver.  Sok vitamin forrása, segíti az emésztést, nyugtató hatású. Mézzel tanácsos szedni, mert fokozódik a gyulladáscsökkentő hatása.

  1. Fokhagyma

A fokhagymát természetes antibiotikumként is ismerik. Mézzel ez a hatás még fokozható. Ajánlott frissen enni, amennyiben az egyén gyomra elviseli.

  1. Csípős ételek

Az orrdugulás legjobb ellenszere a fokhagyma, torma mellett a csili paprika és a csípős ételek. Az ételhez keverve fogyasszuk, ha gyomorpanaszaink vannak, akkor a csípős ételekkel óvatosan kell bánni.

  1. Citrusfélék C –vitamin

A C-viatamin bevitel fokozása a téli hónapokban javallott, a vírusos időben pedig egyenesen kötelező. A dohányosoknak fokozottan, mert az ő immunrendszerük egyébként is gyengébb.

Természetes forrása a paprika, citruszfélék, burgonya, eper illetve a petrezselyemzöldje.

Az immunrendszert gyengíti a zsíros ételek fogyasztása, a nem megfelelő víz mennyiség bevitele, koffein, és a kevés alvás. Így az immunrendszerünk megerősítése érdekében az egész életmódunkra oda kell figyelni.

logo_minor2021

Copyright © 2024 Somorjai