2024. ápr. 21., vasárnap
vojka testovanie

Hétvégén harmadszor tesztelik a lakosokat

2020.11.20. 08:04
ujszo.com

Azokon a településeken, ahol az országos tesztelés második fordulója során a fertőzöttek aránya egy százaléknál magasabb volt, hétvégén harmadszor is tesztelik a lakosságot.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

Az újabb tesztelést Jaroslav  Naď (OĽaNO) védelmi miniszter jelentette be a központi válságstáb hétfői tanácskozása után. Az intézkedés Szlovákia-szerte 458 települést érint, ebből 42 magyarlakta. A Dunaszerdahelyi járásban 5 községben, Bakán, Egyházkarcsán, Gombán, Nyékvárkonyon és Vajkán lesz harmadik forduló.
Bakán az országos tesztelés első fordulójában két százalék felett volt a pozitív tesztek aránya, ez a szám a második forduló után csökkent ugyan, de még így is 1,3 százalék volt. Egyházkarcsán mindkét tesztelésnél 1 százalék fölött volt a pozitív eredmények száma, Gombán a második tesztelés során több mint 2 százalék volt a fertőzöttek aránya. Nyékvárkonyon mindkét fordulóban magas volt a pozitív esetek aránya, az első fordulóban 4 százalék fölött volt, a második körben pedig 2 százalék alá csökkent a fertőzöttek aránya. Vajkán első alkalommal egyetlen fertőzött sem volt, ám a második tesztelésen egy százalék volt a pozitívan teszteltek aránya. Mind az öt településen a 2. fordulóban jóval többen vettek részt.

Nem helyi lakosok
A harmadik fordulóba besorolt csallóközi települések közül Vajka a legkisebb. „Az első tesztelésen 362 személy vett részt, ez adekvát létszám a 452 lelkes községnél. A második fordulóban viszont már mintegy 700 ember teszteltette magát Vajkán, több mint a nyolcvan százalékuk nem helyi lakos volt. A hét pozitívan tesztelt személy is közülük került ki” – mondta az Új Szónak Álló Donát, Vajka polgármestere.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai