2024. ápr. 16., kedd
Hetek óta büdös van Somorján, de legalább tudni, miért

Hetek óta büdös van Somorján, de legalább tudni, miért

2021.6.17. 07:54
ma7.sk

A Nyugat-szlováki Vízművek Rt. dunaszerdahelyi fióküzeme hivatalos levélben értesítette Somorja város önkormányzatát arról, hogy meghibásodott a tejfalusi szennyvíztisztító állomás 2-es számú tározójának szellőztető rendszere. Ez okozza a somorjai városrészben a hetek óta terjengő bűzt, a lakosok jogosan háborognak.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk

Orosz Csaba, Somorja polgármestere teljesen jogosnak tartja a lakosság felháborodását, mert már nem először történt meg, hogy a szennyvíztisztító meghibásodott.

Nyáron ráadásul a kellemetlen bűz is jobban érződik.

A polgármester portálunknak elmondta, nagyon túl van terhelve a somorjai szennyvíztisztító állomás.

”A jövőben a vízügy nem fog kiadni építkezési engedélyt azoknak a falvaknak, amelyek rá vannak kötve (Gellétől egészen Somorjáig) a víztisztítóra, mert nem bír el több területet a víztisztító állomás. Ezt alátámasztotta az a tény is, hogy két hete nagyon-nagy a bűz a tisztítóállomás környékén. Egy levegőztetőrendszer romlott el, amelynek értéke meghaladja a 30-40 ezer eurót”  – nyilatkozta Orosz Csaba.

A közbeszerzési folyamatot először is jóvá kell hagynia az elnökségnek, valamint a felügyelőbizottságnak, majd meg kell rendelni, tehát az első fordulóban annyit ígértek a polgármesternek, hogy augusztusig is eltarthat a folyamat.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai