2024. ápr. 19., péntek
Heger: február végétől megszűnik a legtöbb intézkedés

Heger: február végétől megszűnik a legtöbb intézkedés

2022.2.16. 15:00
ujszo.com

Február 28-tól megszűnik a legtöbb járványellenes intézkedés – mondta Eduard Heger kormányfő a kormányülés előtt.

A hírt a következő internetes portál közölte: ujszo.com

- TASR/AP-felvétel
Szlovákiában február 28-tól kezdődik meg a járványellenes óvintézkedések fokozatos enyhítése. Megszűnik az OTP, az OP és az OP+ rezsim. Emellett a kevésbé vagy közepesen kockázatos rendezvényeket érintő kapacitásnövelés várható. Az enyhítés második fázisa március 28-án kezdődik, amikor eltörlik majd a létszámkorlátokat és módosítják a maszkhordásra vonatkozó előírásokat. Ezt Eduard Heger (OĽANO) kormányfő jelentette ki a szerdai kormányülés előtt.

"Február 28-tól megszűnnek az egyes rezsimek, csak az ´alap´ marad. Megszüntetjük azoknak a diákoknak a karanténkötelezettségét is, akik pozitív személlyel kerültek kapcsolatba. A nyitvatartási idő meghosszabbodik, 24:00-ig maradhatnak nyitva a szolgáltató egységek. A rendkívül kockázatosnak ítélt rendezvények esetében is várható kapacitásnövelés" - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: az enyhítés érinteni fogja az olyan területeket is, mint a sport, a wellness vagy a gasztronómia.

Heger szerint március 28-tól visszatérünk a pandémia előtti állapothoz. "Megszüntetjük a létszámkorlátokat, a nyitvatartási idő korlátozását, módosítjuk a maszkviselés szabályait is" - helyezte kilátásba. Hozzátette: a COVID-19 továbbra is itt lesz, de "nem fogja megszabni, hogyan kell élnünk".

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai