2024. júl. 21., vasárnap
Hazai akarat diadala Somorján

Hazai akarat diadala Somorján

2019.3.17. 13:19
Szilvássy József
Őry Tibor

Küzdelmes, de végig sportszerű mérklőzésen az STK Fluminense Somorja a pomléi stadionban kiharcolta a győzelmet a II.labdarúgó liga 19.fprdulójában az FC Petržalka ellen (2:1).

Még el sem kezdődött a mérkőzés,  máris szenvedélyes hangpárbaj alakult ki a két szurkolótábor között. A mintegy kétszáz ligetfalui sereg nagy mellénnyel harsogta a “Petržalka, Engerau go, go!“ csatakiáltást, amire azonnal érkezett  a hazai kemény mag  „Somorja, Somorja!“ válasza. Nem sokkal a kezdet után azonban néhány percig a vendégdrukkerek torkára fagyott a biztatás, mert már a 3.percben Pančík szöglete után Peu közelről a hálóba bombázott-- 1:0. Ezután a vendégek fokozatosan  mezőnyfölényt vívtak ki, de valamirevaló helyzetet sokáig nem tudtak kialakítani, a területeket jól záró somorjaiakkal szemben. Ebben a játékrészben többnyire a mezőnyben zajlott azösszecsapás, töretlen biztatás kíséretében. A  szépszámú közönség akkor hördült fel, amikor Szőcs a középpályán feleslegesen rúgta fel Peut, akinek ahosszú ideig tartó makacs sérülése szerencsére nem újult ki.  A ligetfalui együttes a 30.percben egyenlíthetett volna , amikor Kosorín bal alsó sarokba tartó lövését, Ružinský, a hazai hálóőr nagy bravúrral szögletre ütötte ki. Kisvártatva az STK gyors ellentámadása viharzott át a pályán. A DAC csaptától kölcsönbe érkezett Almási pedig szemfüles befejező csatárként villant fel. Ez volt az első bajnoki gólja kék-fehér színekben -- 2:0.

Szünet után még nagyobb sebességre kapcsoltak a pozsonyiak, akik az 54.percben a hazai védelem egyetlen hibáját kihasználva, Horník révén szépítettek -- 2:1. Ezután idegtépő csata alakult ki. A vemdéglátók szívós védekezéssel őrizték minimális előnyüket, ellenfelük viszont mindenképpen legalább egyenlíteni akart, amihez Sombat állt a legközelebb negyed órával a vége előtt, de fejese centiméterekkel zúgott el a kapu mellett. A hajrában  többször Ružinský borzolta a kedélyeket. A magas termetű portás b ugyan jó ütemben érkezett a beadásokra, ám nem fogta meg, hanem csak kiöklözte a labdát, amivel néhányszor forró pillanatokat okozott saját a tizenhatosának környékén. Végül a Bártfán kiállított három játékosát (Štrbák, Gabriel, Kopičár) nélkülöző felső-csallóköziek nagy energiákat felemésztő erőfeszítéseit siker koronázta, hiszen behúzták a fontos három pontot. 

Gólöröm

Peu, Pončák és Diogo gólöröme

STK Fluminense Somorja  – FC Petržalka 2:1 (2:0)

Pomléi stadion, 510 néző, játékvezető: Ihring

Góllövők: 3.Peu, 34.Almási – 54.Horník

Sárga lapok : Magda – Szőcs, Kosorín

STK felállítása:  Ružinský – Diogo, Pončák, Magda, Fuják (46.Marics) – Pančík (86.Pittner), Németh, Knotek, Luquinhas (60.Mezovský) – Almási, Peu.

Copyright © 2024 Somorjai