2024. jún. 21., péntek
Hátrányból fordítva a Somorja nyerte a csallóközi rangadót

Hátrányból fordítva a Somorja nyerte a csallóközi rangadót

2021.4.12. 07:52
ma7.sk

A szlovák másodosztály 24. fordulójában csallóközi rangadóra kerül sor, a Komáromi FC hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a DAC fiókcsapatától, a Somorjától.

A hírt a következő internetes portál közölte: ma7.sk


A somorjaiak kezdőjében két DAC-játékos, Száraz Benjamin és Sainey Njie kapott ezúttal lehetőséget, a Somorját kölcsönben erősítő dunaszerdahelyi játékosok közül Dominik Veselovský és Ernest Boateng pedig a kispadon várta a lehetőséget.

Az első komoly gólszerzési lehetőség a komáromiak előtt adódott, egy beadás után Tóth Gábor talált a somorjai hálóba, azonban a partjelző lest jelzett, így a találatot érvénytelenítették. A mérkőzés 13. percében a vendégek is megvillantak, a Somorja legeredményesebb játékosa Rymarenko került helyzetbe, de próbálkozása nem találta el a kaput.

Ezek után a hazaiak nyomása egyre inkább fokozódott, de komoly ziccereket nem tudtak kidolgozni a lila-fehérek. Az első félórához közeledve már egyre több komáromi lehetőséget jegyezhettünk fel, előbb Matić próbálkozott, ám nem találta el a kaput, majd egy perccel később a 29. percben Tóth Gábor sem tudta mattolni a DAC hálóőrét, Száraz Benjamint.

A csallóközi rangadó 31. percében a komáromiak fölénye góllá érett: a hazaiak büntetőhöz jutottak, amit Matić értékesített magabiztosan, Száraznak nem volt esélye a hárításra.

Két perccel később a somorjaiak szinte azonnal egyenlíthettek volna, egy veszélyes beadás után, de sem Rymarenko, sem Nagy Zoárd nem tudott a hálóba találni.

A bekapott gól után a Somorja aktívabb lett, ami a 43. percben hozta meg a várva várt eredményt: Oikonomou egyenlített ki a szünet előtt.

Szünetről visszatérve a DAC fiókcsapatának számító Somorja előtt akadtak nagyobb gólszerzési lehetőségek. Az 55. percben Jančo foghatta fejét, miután komoly gólhelyzetet puskázott el. Bő kilenc perccel később a DAC játékosa Sainey Njie került nagy helyzetbe, de ő sem tudta megszerezni a vezetést a Somorjának.

 

További információt ITT OLVASHAT.

Copyright © 2024 Somorjai